CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, “Korona Virüsün Kadınlar Üzerindeki Sosyo-Ekonomik Etkisi” konusunda güncel konuşma yaptı.

Gelinen süreçte büyük bir işsizlik, yoksulluk ve sosyal sorunlarla karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulunan Usar İncirli, ne oranda bir ekonomik küçülme beklendiğini, ekonomik daralmanın neye göre hesaplandığını sordu.

Hükümet bu oranı yüzde 6 olarak açıklarken, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışma Kurulu’nun yüzde 40 küçülme olabileceğini hesapladığını, bu ikisi arasındaki farkın büyük olduğunu ifade eden İncirli, bunun nasıl olabileceğini sordu.

Kadınların; ekonomiye katılımının %35 olarak görülse de bunun yanında evde çocuk bakımı, yaşlı bakımı, benzer işleri kayıt altında olmadığı için sosyal güvence şemsiyesinden yeterince faydalanamadığını ifade eden İncirli, emeklerinin çok daha fazla olduğunu, kadınların en kırılgan zincir olduğunu, hükümetin sorumlulukları olduğunu ve bundan kaçılamayacağını kaydetti.

İncirli, özel sektörde çalışıp da çocuğuna bakmak zorunda olan kadınların işini kaybetmemesi için de hükümetin gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi.

İnsanların yoksullukla başedebilmeleri için, kimsenin sosyal güvenlik şemsiyesi dışında bırakılamayacağını vurgulayan İncirli, “Salgın bitmedi, gelecek günler ne getirir bilemeyiz, hazırlıklı olmalıyız, tedbirleri bırakmamalıyız” şeklinde konuştu.