TDP Gene Başkanı Cemal Özyiğit ile TDP Milletvekili Zeki Çeler, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer’i ziyaret etti.

Ziyarette kovid-19 salgınına karşı mücadele ile alınan ve alınması gereken tedbirler görüşüldü.

TDP, geçtiğimiz günlerde yayınladıkları animasyonla karantina merkezlerini ortadan kaldırmaya yönelik olarak ortaya koyduğu “QR Kodlu Bileklik Uygulaması” önerisinin detaylarını Gürcafer ile paylaştı.

Özyiğit: “İpin ucunu yakalamazsak sonunda kapanacağız”

Görüşmede konuşan TDP Başkanı Özyiğit, “bir an önce ipin ucunu yakalamazsak sonunda kapanacağız” diyerek, salgının kontrol altına alınması için toplumun geniş kesimleri ile görüş alışverişinde bulunma amacı çerçevesinde Müteahhitler Birliği’ni de ziyaret ettiklerini kaydetti.

Gürcafer: “Denetimler yapılmalı, caydırıcı cezalar getirilmeli”

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, TDP’nin “QR Kodlu Bileklik Uygulaması” önerisini çok çağdaş bulduğunu belirtti. Alınan tedbirlerinin denetimlerinin de sıkı bir şekilde yapılmasının önemine vurgu yapan Gürcafer, “caydırıcı cezalar getirilmelidir” dedi.

Çeler, önerinin detaylarını anlattı

TDP Milletvekili Zeki Çeler ise,hazırlanan animasyon ve önerilen bileklik uygulaması ile ilgili detaylı bilgileri aktararak, en önemli kısmın denetim olduğunun altını çizdi.

TDP’nin iç bulaşın önüne geçilmesi için de bir video hazırladığını belirten Çeler, önümüzdeki günlerde bunun da paylaşılacağını söyledi.