İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Rum eş başkanı Leonidas Filaktou, Kıbrıs Haber Ajansı, KHA’ya yaptığı açıklamada, dün Komitenin Kıbrıslı Türk eş başkanı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Kuzey Kıbrıs'ta korona virüs vakaları ile ilgili durumu ele aldıklarını söyledi.

İki Toplumlu Sağlık Teknik Komitesi Rum eş başkanı Leonidas Filaktou,Kuzey Kıbrıs'ta vakalarda görülen artıştan sonra herhangi bir toplantını gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği ile ilgili bir soruya, “dün Kıbrıslı Türk meslektaşımla temasımızda Kuzey Kıbrıs'taki durumu ve alınan önlemleri görüştük” yanıtını verdi.
 
Ayrıca Sağlık Bakanı Konstantinos İoannou’nun kendisine Kuzey Kıbrıs'taki durumu tarif eden bir rapor iletilmesini istediğini açıklayan Filaktou, “Kıbrıslı Türklerle sürekli iletişim içindeyiz. Sık sık konuşuyoruz. Son dün temasa geçtik. Sağlık Bakanına durum konusunda bilgi verdim” dedi.
 
Lefkoşa Üniversitesi Mikrobiyoloji/Moleküler Tıp Okulu Profesörü Petros Karayiannis de KHA’ya yaptığı açıklamasında şu an barikatlarda durumun kontrol altında olduğuna inandığını açıkladı.
Barikatlarda alınan önlemlerin yeterli olup olmadığıyla ilgili bir soruya Karayiannis olumlu yanıt verdi.
 
Karayiannis, “Bunların yeterli olduğunu sanıyorum çünkü geçenlerin olumsuz test sonuçları olmalı. Dolayısıyla giden ve gelen turist yok, hareket edenler sadece Kıbrıslı Türkler ve Rumlardır. Diğer taraftan, Hükümetin açıkladığı beş gruba ve daha sık hareket edenlere daha çok önem vermeliyiz. O noktada daha dikkatli olunmalı. Bunu yapmalarını umuyorum çünkü bu bizi de doğrudan ilgilendiren bir şey” dedi.