Pilli, başsağlığı mesajında şunları kaydetti: 

“Tüm dünyada olduğu gibi KKTC’de de corona virüsle etkin mücadelemiz devam etmektedir. İki Alman turist kaybımızın ardından bugün ilk yerli kaybımızı da vermenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. 

Öte yandan gerek anavatan Türkiye’de gerekse yurtdışında yaşayan Türk soydaşlarımızın corona virüs kaynaklı hayatını kaybettiği haberleri de bizleri yürekten üzmektedir. Hayatını kaybeden tüm soydaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı diliyorum.”

Pilli mesajında halka çağrı yaparak, “Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişiler asla evlerinden çıkmasınlar, kendilerini izole etsinler” dedi, şöyle devam etti:

“Halkımız, sağlık çalışanlarımıza güvensin ve onların önerilerine kulak versin.  Hastalığın yayılmasını ve can kayıplarını ancak tedbirler ve kurallara uymakla önleyebiliriz. Kendimizi izole edelim, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım, eğer çıkmak zorundaysak maske kullanalım, hijyen kurallarına dikkat edelim ve sosyal mesafeyi artıralım.  Eğer kurallara uyarsak, bu zor günleri hep birlikte mücadele ederek atlatacağımıza inancım tamdır.”