Kıbrıs Türk Cemiyeti eski Başkanı Mustafa Gençsoy, Londra'da Koronavirüs'ün son kurbanlarından oldu

Avrupa'nın en eski Türk derneği olan Kıbrıs Türk Cemiyeti eski Başkanı Mustafa Gençsoy, hastalığının yanısıra Kovid-19 virüsüyle mücadele ediyordu. Londra'da yaşayan Gennçsoy vefat etti.

Kuzey Kıbrıs ulusal mücadelesinde önemli yere sahip olan Kıbrıs Türk Cemiyeti'nin eski Başkanı Mustafa Gençsoy, Londra'da Koronavirüs'ün son kurbanlarından. Kıbrıs Türk Cemiyeti eski Başkanı Mustafa Gençsoy, Kovid-19 virüsüyle mücadele ediyordu. Londra'da yaşayan Gennçsoy son 2-3 yıldır hastalığı ile savaiıyordu, Kovid-19 virüsü hastalığını arttırdı ve az dün vefat etti. İngiltere Kıbrıslı Türk Toplumunun liderlerinden örnek insan Mustafa Gençsoy hayatının büyük bir bölümünü İngiltere'de yaşayan Kıbrıs Türk Toplumu için harcamıştı. Yeğeni Savaş Yaşin ölümüne kadar Mustafa Gençsoy'un yanında kalarak zorunlu ihtiyaçlarını karşılıyordu.

Merhum Mustafa Gençsoy, vasiyeti üzerine eşi Omay Hanımın yanında defnedilmek üzere doğduğu yere Kuzey Kıbrıs'a götürülecek. Ve Lefkoşa Şehir Kabristanında eşinin yanına defnedilecek..

Şair ve roman yazarı Neşe Yaşın sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda vefat haberini şu sözlerle duyurdu.

Dayımız Mustafa Gençsoy’un acı haberi geldi az önce. Londra’da covid kapmıştı başka sağlık sorunlarıyla uğraşırken. Ailemizin büyüğüydü. Çok üzgünüm. Böyle bir veda çok zor.