North Cyprus UK

Facebook sosyal paylaşım ağında, DSÖ veya uluslararası kaynakların yüksek risk grubunda olduğunu söylediği ülkelerden gelişlere 14 gün karantina şartı getirilmesi talebiyle kurulan ve kısa sürede 13 binin üzerinde destekçiye ulaşan “Karantinasız Girişlere Hayır” grubu yöneticisi Saffet Aşıksoy, kamu ve özel hastanelerde görev yapan doktorlardan aldığı bilgileri paylaştı.

Aşıksoy’un doktorlardan aldığını söylediği bilgilerin doğruluk ihtimali bile endişeleri ciddi şekilde artırırken,  koronavirüs salgını ile ilgili durumun yetkililerin yansıttığından çok daha vahim olduğunu gösteriyor.

Aşıksoy’un iddiasına göre, covid testi yapılması şart olan bazı hastalara test yapılmıyor, sağlık çalışanları için yeterli koruyucu ekipman mevcut değil, Gönyeli’de bir öğrenci yurduna yerleştirilen ve kamuoyu ile paylaşılmayan asemptomatik vakalar yurttan çıkıp marketlerde geziyor ve yerel bir vaka entübe durumda…

Aşıksoy’un paylaşımı şöyle:

“Kamu ve özel hastahanedeki bazı doktorlardan aldığım bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Doktorlar üzerinde baskı ve tehdit olduğundan isim açıklamayacağım:

1. Özel bir hastahanede, bugün inme tehşisiyle yatırılan bir hastanın ateşi de olduğu halde, covid testi yaptırılmamış. Covid 19'un kanda pıhtılaşmaya neden olup, inme ve kalp krizine sebep olduğu biliniyor. Bu bilgi ışığında covid testi yapılması gerekirdi deniyor.

2. Sağlık çalışanları için yeterli koruyucu ekipman yokmuş. Umarım onların sağlığına birşey olmaz.

3. Pozitif ama asemptomatik olanları, vaka sayısında bildirmiyorlar. Gönyeli'de öprenci yurtlarına yerleştiriliyorlarmiş. Bu yurttan, sürekli kaçıp markete vs. gidenler oluyormuş.

4. Liman işçisi yerel vakanın durumu ciddileşmiş. Entübe durumundaymış.

Sevgili dostlar, durum bizlere söylenenden çok daha vahim olduğu belli. Herkes kendini korusun. Maske, sosyal mesafe ve hijyen çok önemli. Halkına düşman, halkını hiç önemsemeyen bir yönetimle karşı karşıyayız. Hepiniz Allaha emanet olun.

SAĞLIKLI ve MUTLU GÜNLERİMİZ ve YARINLARIMIZ OLSUN”