North Cyprus UK

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin Karantina Servisi'nde çalışan hemşireler ve doktorlar, dün 5 sendikanın başlatmış olduğu eyleme destek için bugün 30 dakikalık ayakta alkış eylemi yapacak.

Kıbrıs Türk Hemşire ve Ebeler Sendikası Eski Başkanı ve karantina hemşiresi Oğuz Köse, sosyal medya hesabından karantina çalışanları adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının covid-19 salgınında verdiği mücadeleye dikkati çekerek, hiçbir maddi / manevi çıkar taleplerinin olmadığını vurguladı.

Köse, sağlıkta örgütlü sendikaların başlattığı “normal çalışma saatlerinin üzerinde fazla çalışmama” eylemine, Karantina Servisi'nde çalışan hemşireler ve doktorlar olarak bugün saat 16.00'da Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi karantina servisi önünde, 30 dakika ayakta alkışlama eylemi yaparak destek belirteceklerini açıkladı.

Köse'nin açıklaması şöyle:

"TÜM KAMUOYU VE BASIN KURULUŞLARINA SAYGILARIMIZLA DUYURULUR
Değerli meslek arkadaşlarım ve sağlık çalışanı dostlarımız; Öncelikle tüm sağlık çalışanlarının ve tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutlarım.

Meslek arkadaşlarım ve tüm sağlık çalışanı; 30.07.2020 tarihinde sağlıkta örgütlü sendikalar, “normal çalışma saatlerinin üzerinde fazla çalışmama” eylemi başlatmıştı.

Değerli arkadaşlar ve saygıdeğer halkımız; Biz sağlık çalışanları olarak; sevdiklerimizden ayrı, bayram ve/veya özel gün mefhumu olmadan, gece-gündüz demeden, günün yirmi dört saati görev yapan meslek guruplarındanız.
Mesleki okullarımızı bitirip, yeminlerimizi ettik. Ve mesleki ahlak bilinciyle görevimizi yerine getirmekteyiz.

Tüm halkımız şahittir ki özellikle dünyayı saran covid-19 salgını “pandemi” döneminde ki başarımız dünyaya örnek olma noktasındadır. Bizler sağlık çalışanları olarak, mesleki yeminimize dün olduğu gibi bugünde ve yarında en iyi şekilde bağlı kalacağımız konusunda kimsenin en küçük kuşkusu dahi olmasın.

Biz sağlık çalışanları; nasıl ki görevimizi bir saniye olsun geciktirmeden hatasız en iyi şekilde yerine getiriyorsak, ayni özveriyi ve ciddiyeti devletimizi yöneten tüm bakanlıklardan ve dairelerinden beklemek en doğal hakkımız değil midir?

Pandemi süresince ve halen, biz sağlık çalışanlar covid-19 mücadelesinde hayatlarımızı riske atıp; en on safta mücadelemizi verdik ve vermeye devam ediyoruz ve bir kez olsun korkup geri adım atmadık atmayacağız da.

Kimin için biliyor musunuz?

TÜM HALKIMIZIN SAĞLIKLI YARINLARI İÇİN.

Değerli halkımız;

Bizler sağlık çalışanları olarak pandemi döneminde hiç bir hükümet yetkilisinden ÖZERKLİK ve/veya maddi manevi çıkar talebimiz olmamıştır ve olmayacaktır.

Ama; Bizler; tüm halkımız evlerinde güvendeyken, tüm sağlık çalışanları olarak covid-19’a karşı onurlu ve şerefli bir savaş verdik. Amirlerimizin talebi ile yüzlerce saat fazla çalıştık ve yasalar nezdinde bu çalışmanın belli bir karşılığı vardır.

Bugün bu haklarımız ödenmeyeli tam 7 ay oldu ve hala hükümet edenler bizlerin anamızın ak sütü gibi helal olan bu hakkımızı ödemek noktasında ayak sürüyorlar.

Biz karantina da çalışan hemşireler ve doktorlar olarak; dün 5 sendikanın başlatmış olduğu haklı eylemi ayakta alkışlar ve selamlarız.

DÜN BAŞLATILAN FAZLA ÇALIŞMAMA EYLEMİNE DESTEK VERMEK AMACI İLE;

Bugün saat 16:00’da Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi karantina servisi önünde;

KARANTİNA SERVİSİNDE ÇALIŞAN HEMŞİRELER VE DOKTORLAR OLARAK

30 dakika ayakta alkışlama eylemi yapılacaktır tüm kamuoyu ve basın kuruluşlarına duyurulur.

Saygılarımla;

Karantina çalışanları adına

Oğuz KÖSE

Hemşire