CTP milletvekili Sıla Usar İncirli, Covid-19 sürecinde uluslararası devletlerin mücadele standartları çerçevesinde iş birliği ve dayanışmayı sürdürerek çözümler üretmeye çalıştığına dikkat çekerek, Kuzey Kıbrıs’ta ise hükümetin ne sosyal ne de ekonomik yıkımın şiddetini azaltacak önlemler almak yolunu seçmediğini bildirdi.

Hükümetin iş birliği ve dayanışma yerine deve kuşu misali başını kuma gömerek ilkel bir toplumun yapacağı şekilde kadere ve şansa güvenme yolunu seçtiğini kaydeden İncirli, hükümetin bilimsel olmaktan ziyade siyasi bir seçim olan sıfır vaka sonuçlarına tutunarak hızlı bir açılma sürecine girdiğini aktardı.

İşte İncirli’nin ilgili sosyal medya paylaşımı:

“Küresel Covid-19’un yarattığı sağlık, ekonomik ve sosyal sorunlarla baş etmek için ülkeler kendi kapasitelerini zorlayarak, uluslararası mücadele standartları çerçevesinde iş birliği ve dayanışmayı sürdürerek çözümler üretmeye çalışıyor. Kuzey Kıbrıs’ta ise hükümet ne sosyal ne de ekonomik yıkımın şiddetini azaltacak önlemler almak yolunu seçmedi. Bunun yerine deve kuşu misali başını kuma gömerek ilkel bir toplumun yapacağı şekilde kadere ve şansa güvenme yolunu seçti. Bilimsel olmaktan ziyade siyasi bir seçim olan sıfır vaka sonuçlarına tutunarak hızlı bir açılma sürecine girdi. Elbette bu tutumun en önde gelen nedeni ekonomik ve sosyal destekleri oluşturmak yeteneği, kapasitesi ve cesaretine sahip olmamaları, hızlı bir açılma ile her şeyin “kendiliğinden” düzeleceği yanılgısının kolaycılığına kapılmalarıdır. Yeniden açılma bu ülkenin yaşaması gereken bir süreçtir, ancak kriterler, önlemler ve gerçekler asla ihmal edilmemeli, uluslararası önerilerin ve tecrübelerin hilafına davranılmamalıdır.”