Katıldığı televizyon programında gündemi değerlendiren Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin, Halkın Partisi olarak yurtdışından gelenlere karantina uygulaması yapılmasının toplumu rahatlatacağını düşündüklerini aktararak, “Çok ince bir çizgideyiz. Sokağa çıktığınızda esnaf farklı düşünüyor, vatandaş farklı düşünüyor. Okullar açılıyor velilerin bakış açısı farklı. Şunu bilmemiz gerekiyor; bu durum bize özel değil, dünyada aynı sorun var” şeklinde konuştu. Yüksek öğrenimde geçen seneye göre başvuruda %7 artış olduğunu ve bunu kayda dönüştürmenin önemli olduğunu söyleyen Senin, “Güven ortamı sağlayıp öğrencileri adaya getirmek önemlidir. 15 gün süreyle karantina uygulamasına geri dönmek; hem içteki vakaları kontrol altına almak hem sağlık altyapımızı biraz rahatlatmak ve 14 Eylül’de açılacak okullar nedeniyle velilerin kaygılarını da biraz indirmek açısından işe yarayacağını düşünüyorum. Bizim istediğimiz 15 günlük nefes alıcı bir adım. Sıfır vaka sağladığınızda adaya öğrenci olarak geleceklerin daha rahat gelmesini sağlayacaktır” dedi.

“Adaya gelecek öğrenciler için özel uçuş planlanmalı”

İyi bir planlama yapılması gerektiğinin altını çizen Senin, adaya gelecek üniversite öğrencileri için özel uçuş planlaması gerektiğini söyledi:

“Burası güvenli bir ülkedir, gelin kaydolun mesajını doğru verirsek yükseköğrenimdeki çarklar yeniden dönmeye başlar. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bunun çalışmasını yapmaya başladı. Sağlık kısmını es geçmeden, Sağlık Bilim Kurulu’yla da istişare ederek bunu sağlamamız gerekiyor. Sağlık altyapısını riske atmadan öğrencileri adaya getirmek zorundayız.”