North Cyprus UK

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman da sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda, Salamis Otel’de karantina altında olan turistlerin otel içerisinde rahatça ve kalabalık gruplar halinde dolaştıklarının görüldüğü videoyu işaret ederek, karantina uygulamasını eleştirdiler.

Tufan Erhürman’ın açıklaması şöyle:

“İçinde bulunduğumuz dönem eleştiri değil, katkı koyma dönemi. Sorumluluk bilinciyle davranıyoruz ama dün sosyal medyada yer alan Salamis Otel ile ilgili görüntülerden sonra birçok şeyi yeniden değerlendirmemiz gerekiyor. Eğer bu görüntüler doğruysa orada karantina uygulamasının yönetilemediği açık. Bu durumda oradan gelebilecek vakalar sağlık sisteminin olanaklarını çok zorlayacak demektir. Durmadan yardıma ve sorumluluğu paylaşmaya hazırız diyoruz ama ses yok. Başbakanlık’ta ve Sağlık Bakanlığı’nda kriz merkezlerinde görev yapabiliriz. Herhangi bir reklam, ilan da istemeyiz. Kimse bilmese de olur. Bu süreci yönetebilmeliyiz, yönetmek zorundayız. Tahammülümüz zorlanıyor ama sorumluluk bilinciyle davranmaya devam edeceğiz…”

Nilden Bektaş Erhürman’ın açıklaması şöyle:

“Her otelin mutlaka bir acil müdahale planı vardır. Acil durumlarda yönetimin süratli ve doğru karar almasını sağlayacak verilerin toplanması, çalışma planının oluşturulması, can ve mal koruma önlemlerinin alınması, hasar tespit, acil müdahale ve kurtarma ekiplerinin faaliyetlerinin organize edilmesi gibi direktifleri içeren bir plan.. Evet ; böyle bir virüs tehdidi ile ilk kez karşılaşıyoruz ama özellikle otellerde böylesi salgın hastalık durumunda kurulacak kriz masası, personelin ve otel müşterilerinin nasıl davranmaları gerektiği ve karantina kuralları gibi konuları içeren bir planları yok mu? İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda uzmanlardan destek alınmıyor mu? Uzmanların hazırladığı raporlarda bu konularla ilgili çalışma veya tavsiyeler yok mu? Bu konularda personel eğitim almıyor mu? Belki ilk andan itibaren bir çok tedbir alındı ama Salamis Otelden yansıyan görüntüler bu hususların eksikliğini gözler önüne serdi.. Otel müşterileri, çalışanlar, sağlık görevlileri ve polislerin hayatları nasıl tehlikeye atılıyor acı bir şekilde gördük.. Dilerim ki bu otel için de diğer karantina merkezleri için de çok daha sıkı tedbirler geç olmadan alınır.”