North Cyprus UK

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Derlen Özgeç, ülkede koronavirüs pozitif vaka sayısının arttığını ve artmaya da devam edeceğini vurgulayarak, halkı tedbirli olmaya çağırdı.

“Canımız yanmadan bu süreci atlatabilecek miyiz bilmiyorum” diyen Dr. Özgeç, kimsenin bizi korumasını beklemememizi, herkesin kendini ve sevdiklerini korumasını önerdi.

Özgeç’in paylaşımı şöyle:

“Şimdi ne mi olacak??? Çok konuşacağız eleştireceğiz ..Halk arasında gezineceğiz, oy kaygısıyla halk ile temas edeceğiz .Eğlence mekanlarında , toplu ve kapalı alanlarda temasa devam edeceğiz.. Gerçekten bu şekilde davranmaya devam edecek miyiz??!! Pozitif vaka sayısı artıyor artmaya da devam edecek..Birçok kez konuştuk sosyal mesafe , kişisel hijyen.. Ailemizden, canımızdan, kanımızdan kişileri kaybettiğimizde mi anlayacağız durumun ciddiyetini??? Canımız yanmadan bu süreci atlatabilecekmiyiz bilemiyorum .. Mevcut duruma bakılırsa birilerinin bizi korumasını bekleyemiyoruz artık.. harekete geçip kendinizi ve sevdiklerinizi , yaşlılarınızı , hastalarınızı koruyun derim...