Güney Kıbrıs’ta doğuma hazırlanan hamile bir kadın ile ameliyata hazırlanan bir erkekte, yeni tip koronavirüs saptandı; toplam vaka sayısı 990’a ulaştı. 

Alithia “Dün İki Yeni Vaka… Bilmediğimiz Vakalar Var” başlıklı haberinde, dün Rum tarafında bin 67 test yapıldığını ve iki vakanın, doğum ve ameliyat için yapılan tetkik/testlerinde saptandığını kaydetti.

HAVAALANLARINDA DENETİM ZAFİYETİ

Habere göre, önceki gün yurtdışından uçuşlarla gelen iki kişide yeni tip koronavirüs saptanmasıyla havaalanlarındaki denetim zafiyetleri  mercek altına alındı. 

Atina aktarmalı olarak “B” kategorisindeki Dubai’den Rum tarafına giden enfekte kişinin yolculuk öncesinde test yaptırdığı ancak test sonucu çıkmadan seyahat etmesine müsaade edildiği belirlendi. Dubaili yetkililerin kendisine verdiği bilgiye dayanarak, test sonucunun pozitif olduğunu yetkililere kendisinin söylediği de kaydedildi.

Gazete, Rum pediatri ve enfeksiyon öğretim görevlisi Dr. Maria Koliu’nun Alpha TV’ye yaptığı açıklamada “test için alınan 600 örnekten 2’si pozitif çıkıyorsa bu, fark edemediğimiz başka vakalar da olduğu anlamına geliyor” dediğine işaret etti.