Girne Akçiçek Hastanesi doktorlarından Özcan Hüdaverdi, kendini 7 gün izole ettiğini duyurdu. Dr. Hüdaverdi, “Girne için durum ciddi” uyarısı yaptı.

Hüdaverdi “Girne için durum ciddi ve sizlerden ricam lütfen gerekmedikçe hastanede ve kalabalık ortamlarda bulunmayın” dedi.

Dr. Özcan Hüdaverdi’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Toplum sağlığı açısından paylaşmak istedim;

Maske ve hijyenime çok önem verdiğimi ve sürekli uyardığımı biliyorsunuz!!

Tedbirlerimin çerçevesinde, covid hastası tespit etmiş olduğumu ve şahsen her türlü olasılığa rağmen, kendimi temaslı vaka olabileceğimi düşünerek ve toplumun sağlığı açısından kendimi izole ettiğimi ve 02/12/20 tarihinden itibaren, sağlık bakanlığı yetkilileri ile istişarede olup 7 gün izole şekilde hayatımı idame edeceğimi paylaşmak istedim.

01/12/20 tarihinde muayene ettiğim tüm hastalarım lütfen endişe içinde omasın, ve virüs bulaşan bir kişinin 3. Günden sonra bulaştırma ihtimali olduğunu bilmenizi isterim!

Toplumun sağlığı açısından izole kalmam gerektiğini düşünerek, 7. Gün PCR test sonucuma göre görevime başlayacağımı söylemek istiyorum.

İnşallah sizler de durumun ciddiyetinin farkında olur ve tedbirlerinizi alırsınız!

Girne için durum ciddi ve sizlerde ricam; lütfen gerekmedikçe hastaneye ve kalabalık ortamlarda bulunmayın. Kronik rahatsızlığı olanlar, 65 yaş üstü kişilerin çok daha dikkatli olması gerekir!

Maske , hijyen , sosyal mesafe!!
Saygılarımla.”