North Cyprus UK

Emekli Başhekim ve İki Toplumlu Sağlık Komitesi Üyesi Dr. Bülent Dizdarlı, Radyo Mayıs’ta Damla Dabiş Özel’in konuğu oldu

Hasta sayısının açıklanandan fazla olma ihtimalinin sorulması üzerine Dizdarlı, “Gerçekten tespit edilerek hastaneye yatan sayısı açıklandığı gibidir. Ama duyuyorsunuz ki, yoğun bakımda ateşler içinde yatan hasta var. Hastanın PCR’I negatif…” dedi.

“Aynı anda 100’ün üzerinde vaka olursa sağlık servisimiz çöker”

“Aynı anda 100’ün üzerinde vaka olması durumunda sağlık servisimiz çökecektir. Böylesi bir durumda Allak korusun, ölümlerin de gerçekleşmesiyle tekrar kapanma söz konusu olabilir” diyen Dizdarlı, şu an toplumdaki rahatlığın normal olmadığını ifade etti.

“Herkes ağız ağıza… Denetim yapılmıyor”

Dizdarlı şöyle konuştu:

“Şu andaki rahatlık normal değil. Anormal derecede bir rahatlık var. Barlar, diskolar dolu… Herkes ağız ağıza… Restorantlar dolu. Hepsini demiyorum, çok dikkatli olanlar da var. Ama Devlet buralarda denetim yapmıyor.

Kesin olmamakla beraber şu andaki göstergeler bu hastalığın bağışıklığının kalıcı olmadığı yönünde. Bu da demektir ki aşı bile bulunsa, aşı ile bağışıklık uzun süre olmayacak.

Şu anda korunmak için en geçerli olan yöntemler maske kullanımı ile sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasıdır. Ama maalesef bunu yapmıyoruz. Bu tedbirlerin uygulandığını maalesef bakanlar düzeyinde bile göremiyoruz.

İnsanların ‘uzak dur’ demesini bilmesi lazım. Bu ayıp değil.”

“Pandemi Hastanesinin hala yapılmaması iradesizliktir”

Pandemi hastanesi konusunda da konuşan Dizdarlı, “bizim bir pandemi hastanesine ihtiyacımız olduğunu herkes Kabul eder. Niye yapılmıyor? Aynen Kovid-19 raporunun zamanında hazırlanmamasıyla aynı nedenden… Pandemi hastanesi de aynı şekilde olacak. Birgün çıkıp ‘burası pandemic hastanesidir’ diyecekler ve olay bitecek. Ama herşey bu kadar zorlayarak mı olmalıdır? Neden yılan hikayesine döndürüyorlar? Bu tamamen bir iradesizliktir. Siyasi irade olması gerekir.