Bakanlar Kurulu’nda alınan kararları açıklayan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, her ne sebeple olursa olsun yurtdışında vefat etmiş olan vatandaşlarımızın 1 Haziran tarihinden itibaren ülkeye cenazelerinin getirilip defnedilebileceğini kaydetti.

Özersay şöyle konuştu:

“Yurtdışında vefat eden vatandaşlarımızın cenazeleri ile ilgili konu kabinedeki tüm bakanları vicdanen rahatsız eden bir konuydu.

Yurtdışında vefat eden vatandaşlarımızın ülkemize cenazelerinin getirilmesi konusunda daha önce sadece covid-19 dışı sebeplerden vefat edenlerin 1 Haziran’dan itibaren Kıbrıs’a getirilmesine ilişkin bir karar açıklamıştık.

Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşlarımızın gelişi konusunda bir ret kararı yoktu ancak bu konuda değerlendirmeler devam ediyordu.

Bugün itibarıyla gönül rahatlığı ile diyebilirim ki, Bakanlar Kurulu her ne sebeple olursa olsun yurtdışında vefat etmiş olan vatandaşlarımızın 1 Haziran tarihinden itibaren ülkeye cenazelerinin getirilip defnedilmesi konusunda karar almıştır. Covid-19 nedeniyle vefat edenler dahil, yurt dışından vatandaşlarımızın ülkeye getirilip defnedilmesi belli bazı prosedürler çerçevesinde mümkün olacak.”