North Cyprus UK

Facebook’ta “COVID-19 UK Cypriot Communities Solidarity Group” adı ile koronavirüsün Birleşik Krallık’taki Kıbrıslılara etkisi ile ilgili bilgilere yer verilen platformda, hayatını kaybeden Kıbrıslıların millliyet ve İngiltere'de yaşadıkları şehirlere göre grafiğine yer verildi.

Kıbrıslılar arasında son birkaç haftada ölümlerde yavaşlama olduğunun belirtildiği paylaşımda, Birleşik Krallık’ta hayatını kaybeden Kıbrıslıların sayısının 317’ye ulaştığı aktarıldı.

“COVID-19 UK Cypriot Communities Solidarity Group”ta yapılan paylaşım ve tablo şöyle:

“Korona ölümlerinde yavaşlama

Büyük Britanya’da Korona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden Kıbrıslılarda, son iki-üç hafta içerisinde büyük bir yavaşlama gözlemlendi. Elde ettiğimiz son rakamlara göre, Büyük Britanya’da hayatını kaybeden tüm Kıbrıslıların sayısı 317’ye ulaştı.

Bunlardan 208’i Kıbrıslı Rumlardan, 107’si Kıbrıslı Türklerden ve 2’si de Maronit bireylerden oluşuyor. Hayatını kaybedenlerin 283 kişisinin Londra’da ikamet edenlerden oluştuğu, geriye kalan 34 kişinin de Londra dışındaki şehirlerde hayatını kaybettiği belirtildi.

Büyük Britanya’da 20 Mayıs 2020 Çarşamba akşamı itibarıyle açıklanan resmi rakamlara göre 35 bin 704 kişi Korona virüsten hayatını kaybetti. Bu rakamlara göre, 317 Kıbrıslı toplam ölümlerin %0.887’sini oluşturmaktadır. Bu da ülke ortalamasının üzerinde bir rakam olarak Kıbrıslı toplumları endişelendirmektedir.

Aşağıda yayınlanan tabloda görülen rakamlar, haftalık Rumca gazete Parikiaki, haftalık Türkçe gazete Londra Gazete ve Kıbrıs İslam Cemiyeti başkanı Hüseyin Haşim El-Bakayi’den elde ettiğimiz bilgilerin toplamından oluşmaktadır”