Basın örgütleri, çalışan ve risk altında bulunan basın emekçilerine yapılacak Covid-19 testlerine, BRTK’da başlanacağını belirtti.

Bay-Sen  Başkanı İbrahim Kanat yazılı açıklamasında, Covid-19 testlerinin ilk aşamasının yarın sabah saat  09:30’da Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Sitesi’nde BRTK çalışanlarına ve Kanal T personeline yapılacağını ifade etti.

Kanat, testlerin ikinci etabının  ise önümüzdeki hafta içi Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde yapılacağını duyurdu.

Kanat, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Basın-Sen, Dış Basın Birliği, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, Dev-iş, KKTC Haber Kameramanları Derneği ve  Bay-Sen’in  bu yöndeki talebine duyarlılık göstererek olumlu yanıt veren Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye  teşekkür ettiklerini da kaydetti.

Örgütlerin konuyla ilgili açıklaması ise şöyle:

Değerli Basın Emekçileri;

Bilindiği üzere örgütler ile sağlık bakanlığının yürüttüğü görüşmeler sonucunda basın çalışanlarına Covid-19 testlerinin bu hafta içerisinde yapılacağını örgütler olarak duyurmuştuk. Örgütlerin yaptıkları çalışmalar sonucunda şu anda aktif bir şekilde çalışan ve teste tabi tutulacak basın emekçilerinin sayısı 760 civarındadır. Bu nedenle, sağlıkçıların yönlendirmesiyle basına yapılacak Covid-19 testleri sırasında yoğunluk yaşanmaması, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı tedbirlerin uygulanabilmesi ve bu bağlamda mesafe kuralının tam olarak sağlanabilmesi için bu testlerin iki etapta tamamlanması kararı verilmiştir.

Buna göre;

İlk etapta 760 çalışan sayısının neredeyse yarısını kapsayan BRTK çalışanlarına, Covid-19 testleri, 30 Nisan 2020 Perşembe günü saat 09:30’dan itibaren Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda gerçekleşecektir.

İkinci etap ise, 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 09:30’dan itibaren Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Lokali’nde gerçekleşecektir. 410 kadar basın emekçisinin teste tabi tutulacağı Pazartesi günü, yine sosyal mesafe kuralının aşılmaması ve bir anda yoğunluk yaşanmaması için örgütler, randevu sistemi ile basın kuruluşlarına ve çalışanlara hangi saat aralığında test için KTGB’ye gelmeleri gerektiğini kısa süre içerisinde bilgilerine getirecektir.

Saygılarımızla;
KTGB
BASIN-SEN
DEV-İŞ
DIŞ BASIN BİRLİĞİ
HABER KAMERAMANLARI DERNEĞİ
BAY-SEN
KTSYD