North Cyprus UK

KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Bakanlar Kurulu’nun COVİD-19 dışındaki sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybedenlerin 1 Haziran’dan itibaren İngiltere’den getirilerek KKTC’ye defnedilmesine izin verdiğini hatırlatarak, Covid-19 nedeni ile vefat edenlerle ilgili herhangi bir karardan haberdar olmadığını kaydetti.

Ölümün kutsal birşey olduğunu ifade eden Atalay, “tüm tedbir ve şartlar yerine getirilirse, covid-19’dan ölenlerin Kıbrıs’a getirilmeleri uygun olur diye düşünüyorum” dedi.

Atalay: “Getirilmelerine karar verilirse biz üzerimize düşeni yaparız”

Covid-19 nedeniyle KKTC dışındaki ülkelerde hayatını kabeden kişilerin Kıbrıs’taki ailelerinin sevdikleri ile kavuşamadığı için üzgün olduğunu belirten Atalay, bu kişilerin cenazelerinin Kuzey Kıbrıs’a getirilmesi ile ilgili düşüncelerini North Cyprus UK'e aktardı.

Atalay, bu konunun sağlık ile alakalı olduğunu vurgulayarak, “Covid-19’dan vefat eden kişilerin cenazelerinin ülkeye getirilmesi konusundaki karar sağlıkla ilgili yetkililerindir. Getirilmelerine karar verilmesi halinde elbette ki sıkı tedbirler alacak, tüm şartları yerine getireceklerdir. Bu durumda bizler kurum olarak üzerimize düşeni yapar, toprağa verilmeleri hususunda ne gerekiyorsa yaparız” dedi.