Gazete muhabirlerinden Susanne Güsten’in imzasını taşıyan haberde, virüsü Alman turistlerin ülkeye taşıdığı ifade edilerek, hükümetin bu süreçte kararlı hareket ettiği vurgulandı.

“KKTC’nin, Koronavirüsü dünyada yenen birinci ülke” olduğu ifade edilen haberde, geçtiğimiz günlerde hastaneden taburcu edilen son Covid-19 vakası Zekai Gece’den de söz edildi: “83 yaşındaki Zekai Gece, kollarını havaya kaldırarak neşeli bir şekilde hastaneyi terk etti. Son Covid-19 hastası olduğu için Başbakan ve Sağlık Bakanı ile doktorlar ve hemşireler eşliğinde hastaneden uğurlandı.”

KKTC’de son 1 aydır Covid-19 vakasına rastlanmadığı belirtilen haberde, “bu başarının taktir edilmesi gerektiği” ifade edilerek, bu durumun DSÖ’ye bildirildiği fakat “bu taktirin DSÖ’den gelemeyeceği çünkü KKTC’nin uluslararası tanınmayan bir ülke olduğu” kaydedildi.

Haberde, Covid-19 salgınıyla mücadele süreci de anlatılarak, DAÜ Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Profesör Doktor Ahmet Sözen’den görüş alındı. Haberde Sözen’in “bu başarının sebebinin uluslararası izolasyona dayandığını” söylediği belirtildi.