Gazimağusa’da asırlardır kentin en önemli sembolleri arasında olan karganın heykelinin yapılmasını isteniyor.

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) ve Antik Mağusa Vakfı (AMV) yetkilileri, kentin tanıtımı açısından büyük fayda sağlayacak karga heykelinin yapılmasına sıcak baktıklarını belirttiler.

Sivil toplum örgütü yetkilileri, dünyanın başka kentlerinde de olduğu gibi kentin girişine inşa edilecek karga heykeliyle ziyaretçilerin karşılanmasının kentin tanıtımı açısından yararlı olacağına dikkat çektiler.

Yetkililer, bu tip sembollerin turizm açısından kenti pazarlamada, renklendirmede ve değişik hikâyelerini anlatmada bir araç olduğunun altını çizdiler.

 

Canaltay; “Karga kentin bir sembolü”

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay, geçmişte düzenledikleri bir çalıştayda karganın Gazimağusa’nın bir sembolü olduğunun gündeme geldiğini söyledi.

Karga’nın kentin futbol takımlarından olan Mağusa Türk Gücü’nün (MTG) en önemli sembollerinden biri olduğuna da değinen Canaltay, karganın tarih boyunca kentin bir sembolü olduğunu bildirdi.

Gazimağusa’nın simgesi tarihi eserleri, Othello Kalesi, Salamis Harebeleri veya Namık Kemal olduğu kadar karganın da önemli bir simge olduğunu ifade eden Resmiye Canaltay, vakıf olarak kentin girişine ve belirli noktalarına karga heykellerinin yerleştirilmesini istediklerini dile getirdi.

Resmiye Canaltay, kentte hali hazırda birkaç bölgede karga heykeli bulunduğunu ancak bunların kargaya benzemedikleri için kaldırılmalarını da talep etti.

 

Atai; “Turizm açısından önemli”

MASDER Başkan Yardımcısı Serdar Atai, dünyanın çeşitli şehirlerinde semboller bulunduğuna dikkat çekerek örneğin Denizli’ye gidildiğinde herkesin bir horoz heykeli tarafından karşılandığını söyledi.

Kentte asırlar boyu karganın yeri olduğuna vurgu yapan Atai, bu nedenle kente bir karga heykeli yapılması fikrine oldukça sıcak baktıklarını dile getirdi.

Serdar Atai, bu tip sembollerin turizm açısından kenti pazarlamada, renklendirmede ve değişik hikayelerini anlatmada bir araç olduğunun altını çizerken, tanıtım açısından bu araçların kullanılması gerektiğini ifade etti.

Fotoğraflı