UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, partinin tabanından gelen sesleri tek tek dikkate alarak ve hiçbir düşünceyi geri plana atmadan hazırladıkları tüzük değişiklerinin ülkede bir ilk ve devrim niteliğinde olduğunu belirtti.

 

Özgürgün, tüzük değişikliği yapılırken tek amacın; UBP'nin daha demokratik ve güçlü bir biçimde ülkeye hizmet vermesi olduğunu belirterek, tüzük değişikliği sayesinde artık genel başkanının, örgüt başkanlarının ve kadın ile gençlik kolları başkanlarının parti üyeleri tarafından seçileceğini ve sandıktan daha güçlü çıkacağını vurguladı.

 

Özgürgün, tüm UBP'lilerin, oybirliğiyle hazırlanan bu tüzük değişikliğini onaylayacağına inandığını vurgulayarak, burada önemli olanın ülkeye ve partiye hizmet olduğunu, genel başkanın öneminin olmadığını kaydetti ve ilk genel seçimlerde partisini birinci parti olarak sandıktan çıkaramaması durumunda görevini bırakacağını söyledi.

 

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Tüzük Kurultayına katılan, partiye hizmet veren üyelere teşekkür ederek,  tüzük değişikliklerinin UBP ve ülke için bir ilk ve devrim niteliğinde olduğunu vurguladı.

 

Ülkede yeni bir vizyon sağlayacak değişikliklerden heyecanlı ve gururlu olduklarını ifade eden Özgürgün, ülkede bir ilki yapmanın heyecanını yaşadıklarını, bugün seçimli bir genel kurul olmadığını ancak seçimli de olsa katılımın ancak bu kadar olacağını belirtti ve katılan partililere teşekkür etti.

 

Özgürgün, tüzük değişikliklerinde yola çıkarken tabandan gelen sesleri tek tek dikkate aldıklarını, değişiklik önerilerinin hepsine "tamam" dediklerini ve hiçbirini geride bırakmadıklarını belirterek, 31 Ekim Olağan Kurultayda tüm üyelerin oy kullanabileceğini kaydetti.

 

"Bundan daha önemli demokratik açılım olur mu" diyen Özgürgün, bu değişikliklerin istenseydi kurultay sonrasında da yapılabileceğini, ancak olağanüstü kurultayla yaptıklarını ifade etti ve "önemli olan UBP'nin ülkeye hizmet vermesidir, başkanın kim olduğu değil, bu anlayışla yola çıktık" diye konuştu.

 

"Amacın, UBP'nin ülkeye hizmeti, büyümesi ve iktidara taşınıp ülkeye hizmetleri durmaksızın vermesi" olduğunu kaydeden Özgürgün, ülkenin UBP hizmetlerini aradığını belirterek, UBP iktidarındaki hizmetlerden örnekler verdi, ülkenin gelişmesinde oynadığı role dikkat çekti.

 

Özgürgün, ülkede siyasetçiye güvenin azaldığını gözlemlediklerini, bu çerçevede UBP olarak ilki yapıp halkla bütünleşme yarattıklarını ifade ederek, UBP'nin öncü bir parti olarak tüzüğünü yenilediğini, seçimleri de delegeden üyelere taşıdığını kaydetti.

 

Siyasi Partiler Yasasının Mecliste olduğunu ancak UBP'nin bunun önüne geçip tüzüğünü yenilediğini ve tam bir yeni sisteme geçtiğini ifade eden Özgürgün, tüzüğün gençler ve kadınlara yönelik de yenilikler içerdiğini belirtti.

 

Örgüt başkanlarının bundan sonra daha güçlü olacağını, çünkü üyesinin desteğiyle daha güçlü seçileceğini, aynı şekilde gençlik ve kadın kollarının da öyle olacağını ifade eden Özgürgün, genel başkanın da artık 500 oyla değil binlerin oyuyla seçileceğini ve daha güçlü sandıktan çıkacağını vurguladı.

 

Özgürgün, "Asıl şimdi yeni UBP asıl şimdi daha güçlü UBP" diyerek, tüzük değişikliği süresince yapılan çalışmaları anlattı.

 

Tüzük değişikliklerinin oybirliğiyle geçtiğini, eksiklikler ve sıkıntılar olabileceğini ama her şeyin yeni yapılırken bunların ortaya çıkabileceğini ifade eden Özgürgün, bu değişikliklerde sıkıntı yaşanması durumunda değişikliklerin 31 Ekim kurultayında yeniden ele alınıp değiştirilebileceğini kaydetti.

 

Önemli olanın sistemin kurulması ve çalışması olduğunu, sıkıntıların giderilebileceğini ifade eden Özgürgün, bugün tüm yetkili kurulların oybirliğiyle getirdiği tüzüğe delegelerin onay vereceğine inandığını vurguladı ve hedefin; UBP'yi tek başına iktidara taşımak olduğunu vurguladı.

 

Erken genel seçimlerin 6 ay veya 1 yıl içinde yapılacağına inandığını söyleyen Özgürgün, seçimlerden birinci parti olarak çıkmamaları durumunda parti başkanlığını bırakacağını kaydetti.

 

Özgürgün, tüzük çalışmalarına katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek, değişikliklerin ülkeye ve UBP ye hayırlı olmasını temenni etti.

 

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ'ın okuduğu tüzük değişiklikleri UBP delegeleri tarafından oybirliği ile onaylandı. Oylamanın ardından Özgürgün ve milletvekilleri delegeleri selamladı ve kurultay sona erdi.