Hasan KARLITAŞ

 

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği (TWPA), Güzelyurt yakınlarındaki  Güneşköy'de bulunan, KKTC Sosyal hizmetler Dairesine bağlı,  ‘’18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezini’’  ziyaret ederek, dernek  üyeleri adına bağışta bulundu.

İngiltere’de yaşayan  Kıbrıs’lı Türkler arasında kurulan en eski derneklerden ve ilk vakıflardan biri olan dernek, 1970 yılında 3-4 ev hanımı tarafından kuruldu.  1975 senesinde vakıf olan dernek,  Turnpike Lane de 1990 senesinde kendi binasını alarak faaliyetlerini güçlendirdi.

Dernek Genel Sekreteri Semahat Mustafa’dan aldığım bilgiye göre, derneğin, 200 civarında üyesi var. Genel Sekreter derneğin faaliyetlerini şu şekilde özetliyor ; İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği’nin  amacı, ihtiyaçlı kişilere yardım yapmaktır. Farklı dönemlerde, Türkiye ve Kıbrıs’ta bulunan çok sayıdaki ihtiyaçlı kişiye yardımlarda bulunduk. Kıbrıs’taki bir öğrencinin okul masrafları 4 sene boyunca üstlenildik.  İngiltere’deki  Türk okullarına çeşitli dönemlerde yardım ettik. Eskişehir’deki, bulunan görme ve işitme engelliler için kurulan, GÖRSEM e beş yıllık uluslararası proje kapsamında yardımda bulunduk. Teknik yardım, bina bakım,özel bilgisayar yardımı gibi. Yine Eskişehir’de bulunan, kadın sığınma evine katkı sağladık. 2012 de Londra’da düzenlenen Paralimpik (Engelli Olimpiyatları) oyunlarına Türkiye’den katılan kafileyi, derneğimizde ağırladık.

Dernek, her pazartesi üyelerine yönelik Yoga dersleri, Salı günleri kermeslerde satılacak olan el işleri eğitimi, Çarşamba ve Perşembe günleri bilgisayar dersleri ve Cuma günleri ise ‘üyelerin bir araya geldiği kaynaşma ve sohbet toplantıları düzenliyor. Her ayın son pazarı ise düzenlenen çay partisinde, bir de konuşmacı davet edilerek farklı konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Dernek binasını toplantı amaçlı kullanmak isteyenlere de yardımcı olunuyor.

 

Dernekten anlamlı bağış

Geçtiğimiz ay, Güneşköy’de bulunan ‘’18 yaş üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezini’’  ziyaret eden, Dernek Genel Sekreteri Semahat Mustafa toplanan bağış miktarını, merkezin sorumlusu Gülay Efendi Gündüz’e takdim etti.

İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor ; Hülya Değirmencioğlu, Ayşe Münir, Semahat Mustafa, Sinem Arıca, Havva Beyzade, Ayşe Doğan, Hıfsıye Ahmet, Gülnur Salih, Emine Seyranoğlu ve Dudu Derviş.