Gazimağusa’nın en güzide plajlarından biri olarak kabul edilen Glapsides Plajı’nda, Gazimağusa Belediyesi tarafından başlatılan Yürüyüş Yolu Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Ataoğlu, Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’den çalışmları doğrultusunda bilgi aldı.

Gazimağusa Belediyesi’nin plajların daha iyi koşullarda hizmet verebilmesi için Glapsides Plajı çevresinde başlatmış olduğu Çevre Düzenleme Projesi kapsamında sürdürülen çalışmalar tatamamlanma aşamasına geldi.

Geçen yıl plaja yaya ulaşımının sağlanması için dere yatağı üzerine ahşap yürüyüş yolu yapılan Glapsides Plajı’nın yürüyüş yollarıyla birlikte daha da geliştirilmesi hedefleniyor.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu ile birlikte hem yeni açılan ‘Silver Beach Belediye Plajı ile Glapsides Plajı’nda incelemelerde bulunan Arter, bölgede yapmış olduğu çalışmalar hakkında bakana bilgi verdi. Arter, Glapsides Plajı’nın hem daha çağdaş hem daha güvenli bir şekilde halka hizmet vermesinin önemli olduğunu, plajı bütünüyle yenilemek için çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Arter,  insanların denizden alacakları keyfi artırma ana hedefiyle hareket ettiklerini, projede aydınlatma sisteminin kurulacağını, oturma banklarının yapılacağını, projenin ileri aşamasında ise bölgedeki derenin ıslah edileceğini, plajda çocukların çevre eğitimi için çevre eğitim parkı da yapılacağını belirtti.

Ataoğlu ise burada yapmış olduğu açıklamada Mağusa Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini, Mağusa’nın çehresinin değiştirilmesi için yoğun bir çaba sarfeden belediye başkanı Arter’e desteğinin artarak devam edeceğini söyledi. Mağusa Suriçi’nin gözle görünen bir şekilde hareketlendiğine  de dikkat çeken Ataoğlu, Othello Park Projesi’nde William Sheakspeare heykelinin de yerleştirilmesiyle birlikte bölgenin çekim noktası haline geldiğini kaydetti.

Kale içerisinde bulunan eski polis binasının da turizme kazandırılması için proje çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden bakan, bu binanın yakın bir tarihte müze olarak hizmete açılacağını vurguladı. Mağusa Belediyesi ile bakanlığının sürekli iştişare ve işbirliği içerisinde olduğuna da dikkat çeken Ataoğlu, yapılacak olan yeni çalışmalarla birlikte Mağusa’nın hem çehresini değiştireceklerini hemde suriçinin canlandırılması için yeni projeler ortaya koyacaklarını ifade etti.