Tuncalı, İngiltere’deki vatandaşların ve soydaşların Ramazan Bayramını en içten dilekleriyle tebrik edip, Bayramın öncelikle Türk milleti, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesi  temennisinde bulundu.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Oya Tuncalı Ramazan Bayramı Mesajı yayınladı. İngiltere Kıbrıs Türk Toplumun’a yönelik açıklamasında, sevgi, hoşgörü, yardımlaşma ve paylaşmanın en yoğun yaşandığı, on bir ayın sultanı Kutsal Ramazan Ayını geride bırakarak, bir Ramazan Bayramını daha birlikte kutlamanın büyük mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti. Tuncalı, “Toplumsal yaşamımızda müstesna bir yeri olan Bayramlarımız, bizleri yakınlaştıran, sevgi, dostluk, birlik ve beraberlik bağlarımızın daha da güçlendiği,  manevi duyguların ve sosyal sorumluluk ile dayanışma bilincinin en üst noktaya çıktığı, sevinç ve sıkıntıların paylaşıldığı, dargınların barıştığı ve ihtiyaç sahiplerine daha çok yardım elinin uzatıldığı özel zamanlardır.” dedi.

 

Zorluklara kalıcı çözümler üretmeye yardımcı olacak
Vatanından uzakta yaşayan değerli yurttaşların gelenek ve göreneklerini  yaşatarak onları bir arada tutan değerlere sahip çıkmaları ve yeni nesillere aktarmaları, kültürün korunması, sevgi, dostluk ve dayanışma bağlarının pekiştirilmesi muhakkak ki toplumun duygu birliği ve güç birliği içerisinde daha kuvvetli olmasını sağlayacağını ifade etti. Tuncalı, işbirliği içerisinde hareket etmenin, İngiltere’de karşılaşılan zorluklara kalıcı çözümler üretmeye yardımcı olacağı gibi, Birleşik Krallık’ın ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamında daha yüksek konumlara gelmeye de katkı sağlayacağına inancını iletti.

Tuncalı, bu duygu ve düşüncelerle, İngiltere’deki vatandaşların ve soydaşların Ramazan Bayramını en içten dilekleriyle tebrik edip, Bayramın öncelikle Türk milleti, İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesi  temennisinde bulundu.