"KIŞ MEVSİMİNDE GUAVA MI OLUR? DEMEYİN"...Kıbrıs’ın batı bölgesi köylerinden Bostancı’da, guava ağacı yetiştiren bir üretici, sağlık deposu bu ürünü kış mevsiminde tatmanın keyfini yaşıyor

Kıbrıs’ta birçok evin bahçesinde gördüğümüz guava ağacı, bazı bölgelerde zamansız meyve vermeye başladı.

Guavalar için en uygun yetişme ortamı yaz mevsimi olsa da, bu tropikal ağacın aralık ayında meyve vermesi şaşkınlık yarattı.

“Guavayı, kışta da yiyoruz”

Meyve ağaçlarına merakıyla bilinen Bostancı köyü sakinlerinden Hasip Çakmak, bahçesinde yetiştirdiği guava ağacının meyvesini, kış mevsiminde tatmanın keyfini yaşıyor.

Hasip Çakmak, son bir kaç yıldır bahçesindeki guava ağacının kış mevsiminde de meyve verdiğini söyleyerek, “Biz guavayı kışta da yiyoruz” dedi.

Faydaları saymakla bitmiyor

Bir çok ülkede olduğu gibi Kıbrıs’ta da üretilen ve insanların severek tükettiği guava meyvesi, sağladığı faydalarla tam bir sağlık deposu.

Tropikal bir meyve olan guava, turunçgillerden daha fazla C vitamini içeriyor. Ayrıca, lif içeriği nedeniyle sindirim sistemine katkı sağlayan guava, kilo kaybı için de harika bir besin.

Bu mucizevi meyve, içeriğinde bulunan antioksidan bileşikler sayesinde, kanser, kalp rahatsızlıkları ve hatta alzheimer gibi hastalıkları önleyebilecek etkilere sahip.