North Cyprus UK

Seçim yasaklarının başladığı dün gece 00.00’dan önce basılan son Resmi Gazete'de sözleşme yenilemeleri, vatandaşlıklar, istihdamlar ve sözleşmeli personel alımları yayımlandı.

Seçim yasaklarına saatler kala resmi gazetede yayımlanan kararlar dünkü Meclis oturumunda da tartışmalara neden olmuştu.

Meclis'te konuyla ilgili konuşan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Hükümetin seçim öncesi yaptığı istihdamları eleştirerek, bütçe görüşmelerinde kabine üyelerinden birisinin “Bu ülkenin kaynaklarının yüzde 79’u maaş ve benzeri ödemelere gidiyor” derse onu kürsüden inmeye davet edeceğini belirtmişti.

TDP milletvekili Hüseyin Angolemli de istihdamlar konusunda ülke genelinde gerginlik yaşandığına işaret ederek, geçmişte bu konuda yaşananların caydırıcı olmamasını eleştirmişti.

TDP Milletvekili Zeki Çeler ise, ülkede istihdamın bir seçim yatırımı olarak görüldüğünü, yapılması gerekenin hükümete kim gelirse gelsin istihdam için siyasilerin peşinden koşulmasının engellenmesi olduğunu kaydetmişti. Çeler, Meclis’in son toplantısında seçim için istihdamın geçici çare olduğunun anlaşılmasını da temenni etmişti.