Tarihi Cafer Paşa Hamamı yanıbaşında kaldırımın üzerinde yer alan ve tarihi eser önünde çirkin bir görüntü oluşturan telefon kulübeleri yapmış olduğumuz yayınlarımızı dikkate alan Mağusa Belediye’sinin girişimleriyle oradan kaldırıldı.

Konuyu telefon dairesi yetkilileriyle görüşen belediye, tarihi Cafer Paşa Hamamı’nın hemen yanıbaşında  yer alan telefon kulübelerinin oradan kaldırılması için yapmış olduğu girişimle birlikte telefon kulübelerini bulunduğu noktadan kaldırarak az ileriye aktarılmasını sağladı. Konuyla ilgili görüştüğümüz bir belediye yetkilisi kendilerinin kulübelerin ordan tamamıyla sökülüp atılmasını istediklerini anacak telefon dairesinin teknik nedenlerden dolayı ilgili kulübeleri Cafer Paşa Hamamı’nın arkasında bulunan bir boşluğa yerleştirdiklerini kaydetti. Ayni yetkili yakın bir tarihte bu kulübelerinde değiştirilerek eski eserlere daha uyumlu bir hale getirileceğini ifade etti.

Yapılan değişikliklerle ilgili gazetemizi arayan Mağusalılar telefon kulübelerinin Cafer Paşa Hamamı’nın bulunduğu noktadan tamamıyla sökülüp atılmasının söz konusu noktada daha temiz bir görüntü sağlayacağını ifade etti. Yinede eskisine oranla daha iyi bir görüntü sağlandığını da ifade eden vatandaşlar, tarihin en güzel eserlerinin yer aldığı Mağusa Suriçi’nde belediyenin başlatmış olduğu temizlik ve çevre  düzenlemesinin Mağusa’nın tüm güzelliğini ortaya çıkardığını kayedetti.