Cumhurbaşkanlığı bünyesinde dün kurulan ve 12 isimden oluşan Ekonomi Danışma Kurulu’dan bir isim ayrıldı. Sağlık sorunlarının pratikte bu kurulda görev yapmasına engel olduğu gerekçesiyle Kurul’daki görevinden ayrıldığını duyuran DEV-İŞ Eski Başkanı Mehmet Seyis, bu kurulun, hükümetin yaptığı gibi, halktan alıp sermayeye aktarma yapacak kararlar almamasını diledi.

Seyis’in açıklaması şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan, Ekonomi Danışma Kurulunda bana da görev veren başta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Bu kurul umarım hükümetin yaptığı gibi, halktan alıp sermayeye aktarma yapacak kararlar almayacak ve çalışanlar ile dar gelirlilerin korunmasına yönelik sosyal politikalar üretecektir.
Açıklamakta fayda görüyorum ki, pratikte sağlığımın bu kurulda görev yapmama engel olduğunu gördüm ve bu görevden ayrılmak zorunda kaldım.
Eminim ki oraya halen aktif sendikacılık yapan arkadaşların getirilmesi daha faydalı olacaktır. Görev yapan arkadaşlara sosyal siyasetler içerecek çalışmalarında başarılar dilerim.