North Cyprus UK

Büyükkonuk Belediyesi’nde örgütlü sendika DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş’in Büyükkonuk Belediyesi çalışanlarının maaş ve diğer haklarında gecikmeler yaşandığı gerekçesiyle başlattığı grev sekizinci gününde iken en son grev başlamadan 2 gün önce, yani 10 gün önce açılan Pazar yeri Büyükkonuk Belediyesi’nin ‘grev kıran’ sözleşmeli ve geçici personelleri tarafından ilaçlandı. Koronavirüs önlemi olarak bugün ilaçlandığı ifade edilen pazara son 10 gündür insan uğramadığı öğrenilirken, ilaçlanan bölgenin yakınında bulunan grev çadırının dezenfekte edilmesinin es geçildiği bildirildi.

"BİRAZ GEÇ KALMADIN MI?"

Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu bu tavrı nedeniyle buzlukları boş kalan personelini umursamamakla suçlandı.

Dev-İş Eski Başkanı Mehmet Seyis sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu artık kendine gel. Pazar yeri en son 10 gün önce açılmıştı, biraz geç kalmadın mı?” ifadelerini kullandı.

Mehmet Seyis’in açıklaması şöyle:

“Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu artık kendine gel. Pazar yeri en son 10 gün önce açılmıştı, corona paniği 5-6 gündür sürüyor. Biraz geç kalmadın mı?

Grev kırıcılarınla şov yapacağına buzlukları boş ve ceplerinde çocuklarına yeterli gıda alamayacak duruma soktuğun insanlara ve ailelerine karşı sorumluluğunu hatırla.

Bu Uyarım ayni zamanda sessizliği başarı sanan İçileri bakanı Ayşegül Baybars, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Başbakan Ersin Tatar ve hükümeti oluşturan partileredir. Siz aslında yokmusunuz?”

DUYARLI KİŞİ VE ÖRGÜTLERDEN ÇALIŞANLARA YARDIMLAR YAPILIYOR

Öte yandan 4 aydır maaş alamayan Büyükkonuk Belediyesi çalışanlarına duyarlı kişi ve örgütlerden yardımlar gelmeye başladı.

Bu çerçevede, Hasan Melemendi’ye ait Melemendi Ekmek Fırını’nın 200 ekmek katkı yapacağı, DAÜ-SEN’in maddi katkı yaptığı, Ekor Premier’in tüm işçilere her gün ekmek sağladığı, Mağusa Türk Genel-İş Sendikası, Turizm Emekçileri Sendikası ve Dome Hotel’in ise yemek yardımı yapmaya hazırlandığı öğrenildi.