Mine AVKIRAN NUR

Güzelyurt bölgesinde Doğancı köyü kavşağında oldukça şirin bir fırın ve kahvaltı salonu hizmet veriyor. Adı, Argonya… Argonya’nın taş fırında pişen köy ekmeği, çeşitli baharatlar kullanılan çöreği, tadına doyum olmayan hellimli-zeytinlisi ve sıcakken “hayır” diyemeyeceğiniz pilavunası ve hatta nor böreğinin tadını bilmeyen kalmadı.
Yemyeşil bahçesinde, beyaza boyanmış iskemleleriyle hoş bir ambiyansta misafirleri karşılayan Argonya’nın kahvaltısı çok meşhur. Ev yapımı reçeller, Kıbrıs’a özgü her çeşit ekmek ve börek çeşitleri ve sürekli çayınızı demleyebileceğiniz çaydanlık, kahvaltı masasına taşınıyor.
Keyifli bir kahvaltıya vakit ayıramayanlar ise, işletmenin satış kısmından çörek- börek gibi atıştırmalıklar alıp yoluna devam ediyor. Argonya’da ayrıca, tarhana, molehiya, dağ kekiği, ev yapımı reçel çeşitlerinin de satışı yapılıyor.
Argonya Bakery ve Café Direktörü Hidayet Özuysal, mekanın kapılarını North Cyprus UK Gazetesi’ne açarak bugünlere geliş hikayesini anlattı.

Kahvaltıdan sonra Kıbrıs yemekleri de olacak

Çiçekçilik yaparak iş hayatına atılan Hidayet Özuysal, aklının bir köşesinde duran şuanki işletmesi için gerekli birikimi elde edemediğinden yıllarca bu hayalini ertelemiş. Bir süre sonra çiçek sattığı yerin arka kısmında küçük bir mutfak kurarak annesinin yardımıyla çörek ve ekmek yapıp satmaya başlamış. Ürünlere olan ilgi giderek artınca pilavuna ve börek gibi unlu mamüllerin çeşidini artırmış. Satış yerinden ekmek-çörek gibi ürün alanların ‘Şurada oturup yiyebilir miyiz?’, ‘Neden içecek de satmıyorsunuz’ şeklinde talepleri olunca, bu sorulara kayıtsız kalamadığını söyleyen Hidayet Özuysal, böylece kahvaltı servisi yapmaya başladıklarını ifade ediyor. Talebin de artmasıyla cesaret bulan Özuysal, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın hibe programına katılarak destek almayı başarmış ve her gün farklı dokunuşlar yaparak oldukça şirin kahvaltı salonunu bugünkü haline getirmiş.
Yabani zeytin anlamında olan Argonya ismini işletmesine veren Özuysal, kahvaltı sofrasından sonra Kıbrıs’a özgü yiyeceklerle hizmet vermek için çalışmalar yapıyor.


İngiltere’den gelen Kıbrıslı Türkleri de ağırlıyor


Hidayet Özuysal, yerli halkın yanı sıra bölgedeki Rus turistlerin ilgisinden memun olduğunu söyleyerek, İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin tatile geldikleri zaman mutlaka Argonya’ya uğradığını, hatta İngiltere’de karşılaşmayan Kıbrıslı Türklerin işletmesinde tesadüfi buluşmalarını görmenin kendisini mutlu ettiğini belirtiyor.
250 kişi kapasiteli bahçe bölümü ve 80-100 kişi kapasiteli kapalı mekanıyla tüm organizasyonların yapılabileceğinin altını çizen Özuysal, burada doğum günü partisi, nişan ve hatta kokteylli düğün organizasyonu yaptıklarını ifade ediyor. Özuysal, ayrıca, özel organizasyonlarda, talebe göre yiyecek menüsünün değişiklik gösterebileceğini söyleyerek, küp kebabı başta olmak üzere kebap çeşitleri ile misafirleri ağırlayabileceklerini anımsatıyor.

“İşinizden memnun değilseniz, hayalleriniz için istifa edin”

Hidayet Özuysal, iş hayatına atılmanın pek kolay olmadığını söyleyerek, “Yıllar sonra hayallerimi gerçekleştirmek için cesaret gösterip yola koyuldum ve ufak tefek eksiklerimiz de olsa başardığıma inanıyorum. Bir kimse eğer yaptığı işten memnun değilse, hayalleri için hemen istifa edip bunu gerçekleştirmek için adım atmalı” diyor.