Anma törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, UBP Genel  Başkanı Hüseyin Özgürgün, Maliye Bakanı Birikim Özgür, Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tarım Gıda ve Enerji Bakanı Erkut Şahali, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, bazı milletvekilleri, Miroğlu’nun ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

NAZENİN MİROĞLU

Anma töreninde ilk konuşmayı yapan Salih Miroğlu’nun kızı Nazenin Miroğlu,  babasının yaşamı boyunca insan sevgisini herşeyden üstün tuttuğunu söyledi.

Miroğlu,  babası için onur ve gururun başta gelen şeyler olduğunu belirterek, yaşamı boyunca babasının ilkelerinin kendisine hayat rehberi olacağını söyledi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de iki değerli siyasetçiyi aynı günde andıklarını belirterek Özker Özgür ve Salih Miroğlu’nun halka mal olmuş politikacılar olarak her siyasi görüşten sevenleri bulunduğunu kaydetti.

Özgürgün,  Salih Miroğlu’nun uzlaştırıcı, hoşgörülü bir kişilik olduğunu belirterek,” Örnek aldığım değerli bir ağabeyimdi” dedi.

Özgürgün, Miroğlu’nu saygıyla andıklarını, UBP ve ülkeye hizmetlerinin daima hatırlanacağını kaydetti.

TALAT

2. Cumhurbaşkanı ve CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat da öğrencilik yıllarından tanıdığı Salih Miroğlu’nun insani seven bir kişi olduğunu kaydetti.

Talat, Miroğlu’nun siyasi yaşamda oldukça aktif olduğunu, önemli bir değerin kaybedildiğini, kendisini her zaman güzel duygularla anacaklarını belirtti.

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da,”öz kardeşim kadar birbirimize bağlıydık” dediği

Miroğlu’nun iyi bir insan, güvenilir ve iyi bir dost olduğunu söyledi.

Eroğlu, UBP’nin genel başkanlığına layık gördükleri Miroğlu’nun  beklenmedik bir zamanda hayata veda ettiğini, siyasette Miroğlu gibilere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de,  Miroğlu’nun topluma karşı duyarlı bir kişilik olarak doktorluk mesleğini yaparken topluma hizmet için siyasete atıldığını söyledi.

Siber, Miroğlu’nu saygıyla andıklarını söyledi.

AKINCI

Cumurbaşkanı Mustafa Akıncı da ölüm yıl dönümlerinde andıkları Özker Özgür ve Salih Miroğlu’nu aynı zamanda aradıklarını da vurguladı.

Akıncı, Özker Özgür hayatta olsaydı müzakere sürecinde vereceği katkıyı  çok aradığını söyledi.

Akıncı,  Salih Miroğlu’nun da çok sevecen, paylaşımcı bir insan olduğunu,  Miroğlu’nun iç barış açısından çok önemli bir kişilik olduğunu kaydetti.

Akıncı, Miroğlu ile UBP-TKP hükümeti döneminde beraber çalıştıklarını Miroğlu’nun yapıcı tarafını gözlemlediğini söyledi.