“Kadınım, değerliyim” sloganıyla Green Pedal Bisiklet Kulübü farkındalık etkinliği gerçekleştirirken, hazırlanan pankartlarla kadına şiddete dikkat çekildi.

Green Pedal Bisiklet Kulübünden yapılan açıklamada, “Green Pedal Women'in aydın ve güçlü kadınları olarak şiddete uğrayan kadınların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz" denildi. 

Sürüşe Green Pedal ailesi erkek bisikletçileri de destek verdiler.

Katılımın oldukça yüksek olduğu farkındalık etkinliğinde Green Pedal-Cortado Long Beach önünde başlayan sürüş Gazimağusa istikametinde devam edilerek çıkış noktasında sonlandırıldı.  

Kadınım Değerliyim

Green Pedal Bisiklet kulübü “Kadınım, değerliyim” sloganıyla gerçekleştirilen farkındalık etkinliğinde yapılan açıklamar ve açılan pankartlarla kadına karşı şiddet olaylarına vurgu yapıldı. Green Pedal Bisiklet kulübü açılamasında şu ifadelere yer verilerek dikkat çekildi. Bildiğiniz üzere son yıllarda kadına karşı şiddet olayları ve kadın cinayetlerinde artış görülmüştür. Aslında geçmişte de bu tür şiddet olayları hep vardı ancak "Aile içinde olan, aile içinde kalmalıdır" tabusu artık sarsıldığı için bu tür olaylar yargıya taşınmaktadır. Güzel adamızda bu tür şiddet olaylarının az olduğunu düşünmek büyük bir yanılsamadır. Sadece sosyo-ekonomik durumu zayıf ailelerde değil, oldukça eğitimli ve gelir düzeyi yüksek ailelerde de maalesef şiddet gören kadınlarımız vardır.

Ancak "Aman ailem dağılmasın, çocuklarım üzülmesin..." denerek şiddet, sineye çekilmektedir. Şiddet kavramı sadece fiziksel şiddet anlamına gelmemektedir. Psikolojik şiddet, ekonomik şiddet, cinsel şiddet ve ısrarlı takip de şiddetin türlerindendir. Green Pedal üyesi kadınlar ve erkekler olarak bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla bu sürüşü düzenlemeye karar verdik. Şiddet gören kadınların bunu kaderleri olarak görmemeleri ve DUR diyecek cesareti kendilerinde bulabilmeleri için yanlarında olduğumuzu hissetmelerini istiyoruz.

Kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğu, kimsenin korku içinde yaşamadığı, özgür iradenin her şeyin üstünde olduğu, çocuklarımızın güven ve sevgi ortamında büyüdüğü bir yaşam arzulamaktayız. Kadın, ne kadar güçlü, mutlu ve bağımsız olursa toplumumuz da aynı oranda gelişecektir. Şiddetin önüne geçmek tüm toplumun sorumluluğudur. Kadın önce kendi değerinin farkına varmalıdır. Bu yüzden ne diyoruz: KADINIM, DEĞERLİYİM.