CTP Lefkoşa Milletvekili Birikim Özgür, Serdar Denktas’ın Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarına Facebook Hesabı üzerinden yanıt verdi...

 

“Hasta Hakları Derneği'nden tutun da KUŞKOR'a, SOS Çocuk Köyü'ne kadar pek çok masum sivil toplum kuruluşunu, bu kuruluşların yönetici ve üyelerini karalama hakkını size kim verdi? AB, 2006'dan beridir bu ülkenin sivil toplumuna 7 milyon euro sağlamış. Kriterleri şeffaf, başvuru tarihleri duyuruluyor, kazananlar açıklanıyor.

KKTC olarak AB ile kriterleri konuşabilirsiniz. Örneğin bize sunulan bu kaynağın niye illa ki güneyden ortaklarla yürütülecek projelerde kullandırıldığını sorgulayabilirsiniz. Bu başka bir şeydir, projesini sunup bu kaynaklara erişebilen tüm dernek ve vakıflara karşı halkı kışkırtmak bambaşka bir şeydir.

O zaman sormazlar mı size KKTC devleti sivil topluma yönelik ne katkı sağlıyor? Daha da önemlisi bu topraklarda Kıbrıslı Türklere sağlanan Türkiye kaynaklarından yararlanan pek çok dernek olduğunu duyuyoruz. Neye göre seçildikleri belli mi yani kriterler neler? Bugüne kadar kullandıkları miktar nedir? Kimlerin yararlandığının listesi var mıdır?

Devlet yönetiyorsanız, önce ülkenizde şeffaflığın, düzen ve intizamın sağlanması için çalışacaksınız.

Bu ülkenin sivil toplumuna hiçbir kaynak ayıramayan bir devletin Başbakan Yardımcısı iseniz bari dış kaynakların en etkin ve verimli kullanımı için çalışın. AB'ci, Türkiye'ci diye sivil toplumu ve dolayısı ile halkı ikiye bölmeyin...

Tabi, müzakereler önemli bir safhadayken eski alışkanlıklarla bir şeyler yapma derdine düştünüz siyaseten. Bence hiç uğraşmayın, halka daha fazla "siyasetiniz batsın" dedirtmeyin...”