Yatırımlarıyla Mağusa’ya değer katan NortherLand, Ercan Havalimanı’ndaki restoran işletmeleri, Cyprus Ways kiralık araç şirketleri, Evolve Park öğrenci yurdu, adanın en lüks spor salonu Fit Plus Fitness ve Gym Center’le ve NorthernLand Construction inşaat şirketi ve sektörlerinde fark yaratıyor.  

2013 yılında inşaat sektörüyle adından söz ettirmeye başlayan Northerland’ın, sektörlerinde dört kez vergi birinciliği ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemle de fark yaratıyor.   

2 bini aşkın kişiyi ev sahibi yaparak hizmete devam eden NorthernLand, gündemdeki projeleri Viapark, Uptown, Kent Plus ve NorthernLand Group Center’le birlikte kentte daha şimdiden oldukça ses getiren Kuzey Kıbrıs’ın en yüksek binası olacak olan NorthernLand Premier ile inşaat sektöründe çığır açmaya devam ediyor.

NorthernLand Premier ile bir ilke daha imza atıldı
Viapark, Uptown, Kent Plus ve NorthernLand Group Center’le adından çokça bahsettiren öncü projelerin mimarı Northerland, Northerland Premier projesi ile Kuzey Kıbrıs’ın  en yüksek binasını inşa ediyor. 

NorthernLand 24 katlı rezidans projesi ile yine bir ilke imza atıyor. Proje 9350m2 Türk Malı arazi üzerine konumlandırılmış,  314 daire ve 18 ticari üniteden oluşuyor.  Bu proje 80metre yüksekliği ile Kuzey Kıbrıs’ın en yüksek binası olma özelliğini de taşıyor. Bugünün en yenilikçi ve sıra dışı bakış açısıyla geleceğin çizgilerinden ilham alınarak tasarlanan NorthernLand Premier, yalınlığı ve minimalist tarzı ile her açıdan yaratıcılığın ve kusursuzluğun etkileyici bir birleşimi olarak müşterileri  ile buluşup çağdaş mimari ve prestijli bir yaşam sunuyor.  Engelli dostu olması ve sosyal yaşam alanları ile de dikkat çeken proje, açık/kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun parkı, kapalı otoparkı ve 7/24 güvenlik kontrolü ile güvenli bir yaşamın kapılarını aralıyor.

Yatırımın kazanca, yaşamın ayrıcalığa dönüştüğü bir proje

Değeri sürekli artacak bir yatırım fırsatı niteliğindeki proje Mağusa’nın merkezinde yer alıyor.  Eşsiz tasarımı, çağdaş mimarisi ve Türk Koçanlı oluşuyla yatırımcılarına ayrıcalıklı bir yaşam ve yüksek kazanç vaad ediyor. 
Gazetemize konuşan NorthernLand Group Yönetim Kurulu Başkanı Koral Bozkurt, 2013 yılında kurulan şirketlerinin ilk projesini Kumyalı’da hayata geçirdiklerini söyledi.
Yatırımlarına Kıbrıs’ta yeni üniversitelerin ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin büyümesi ile yön verdiklerini belirten Bozkurt 520 konutluk yeni projeleri NorthernLand Premier’i  de 5 Haziran itibari ile satışa başladığını müjdeledi.
Şirketin zamanla gerçek anlamda büyüyüp grup haline geldiğini ve 500’ün üzerinde çalışan ile üretime devam ettiklerini belirten Bozkurt, sektörün iyi olan gidişatının sevindirici olduğunu belirtti.

Mağusa’nın değerini yükseltecek projeler yapmaya çalıştıklarını kaydeden Bozkurt, müşterileri için ülkede eşi benzeri olmayan mimari yapılara sahip konutlar üretme hedefi ile ilerlediklerini  ve sektördeki en büyük farklarının da projelerindeki sosyal yaşam imkanı, çağdaş mimari ve kalite  olduğunun altını çizdi.

200 araç filosu ile Cyprus Ways her yerde
Şirket, inşaat sektörünün yanında kiralık araç, restoran, yurt ve spor salonu gibi farklı sektörlerde de adından söz ettiriyor.

Kiralık araç şirketleri Cyprus Ways’in Mağusa, Lefkoşa, Girne ve Ercan Havalimanı’nda olmak üzere 4 şubesi bulunduğunu ifade eden Bozkurt, Cyprus Ways’in 200 araç filosu ile her standart ve lux araç seçenekleri ile her kesime hitap ettiklerini kaydetti. 4 farklı bölgede şubeleşmekteki amaçlarının müşterilerine kaliteli hizmet vermek olduğunu ifade eden Bozkurt, Cyprus Ways’in ciddi bir servis ağı bulunduğunu söyledi. Koral Bozkurt, adanın en büyük kiralık araç şirketi olma yolunda ciddi adımlar attıklarını belirterek, filoya her yıl 50 araç katarak ülkenin en büyüğü olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Lefkoşa ve Girne’de de yatırım planı
NorthernLand Group Yönetim Kurulu Başkanı  Koral Bozkurt, adanın en lüks spor salonu Fit Plus Fitness ve Gym Center’in faliyete geçtiğini söyledi.

Son teknoloji spor aletleri, iklimlendirmesi ve dekorasyonuyla Fit Plus ile spor sektöründe markalaşmayı hedeflediklerini belirten Bozkurt, Mağusa’da Avrupa standartlarında biri Viapark’ın altında diğeri de Fit Plus, Cross Fit olmak üzere 2 spor salonunu daha hizmete sokmayı planladıklarını söyledi. Hizmete açılması planlanan bu iki salonla birlikte 6 bin 500 metrekarelik 3 spor salonunu Mağusa’ya kazandırmayı hedeflediklerini belirten Bozkurt, Mağusa’da spor salonları ile ilgili yatırımlarını tamamlamalarının ardından Lefkoşa ve Girne’de benzer yatırımların gündemde olduğunu dile getirdi.

Standart yapıdan uzak
NorthernLand, Soul Food Şirketleri çatısı altında Ercan Havalimanı’nda faaliyet gösteren Simit Sarayı, Market, Burger City, Rioverde ve Hellim’in de işletmelerini yürütüyor. 

Kıbrıs’ın en lüks öğrenci yurdu durumunda olan Evolve Park, 150 odası ile 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmet verirken, Bozkurt yaptıkları tüm işlerde farklılık yaratmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Standart bir yurt, standart bir kiralık araç şirketi ve standart bir inşaat şirketi olmak yerine “tüketiciye her yönüyle kaliteli hizmet” anlayışına sahip olan bir yapıları olduğunu vurguladı.  Bozkurt, kalitelerinin fiyatlarının yüksek olduğu anlamını gelmediğini, daha düşük kar marjıyla tüketiciye hizmet verdiklerini söyledi.

Hedef kurumsal bir MTG
Mağusa’nın efsanevi futbol takımı Mağusa Türk Gücü’ne (MTG) başkan olma sürecine de değinen Koral Bozkurt, MTG’nin tüm Mağusalılar için çok özel bir kulüp olduğunu anımsattı.

MTG’nin Kıbrıs’ın en büyük camiasına sahip olduğunu anlatan Bozkurt, “iyi bir MTG’li olarak takımı daha ileriye taşımak amacı ile görevi devraldık. Hedefimiz MTG’yi alt yapısı, sabit tesisleri ve sportif başarılarıyla adından söz ettiren bir kulüp haline getirmektir” dedi.

En büyük hedefin kulüpte başarıyı sürekli ve sürdürülebilir kılmak olduğunu söyleyen Bozkurt, “Kulübü bizden sonra, yönetmek isteyecek daha çok başkan ortaya çıkarabilecek bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz. Bunun yolu da kulübün ekonomik olarak kalkınmasını sağlamak ve kulübü sabit değerlerini artırabilmekten geçmektedir” dedi.  Sadece sportif başarıyı sağlamak için bu yola çıkmadıklarını belirten Bozkurt, “çok güçlü bir yönetim kurulumuz var. Yönetim kurulumuzdaki tüm isimler kulübün taraftarı ve aşığı olan insanlardır. Herkesin ortak amacı MTG’nin kurumsallaşarak sonraki nesillerde daha başkan adayı çıkarabilecek pozisyonda bırakmaktır” diye konuştu.