Çevre Mühendisi Nilden Bektaş Erhürman, Dünya Çevre Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında devamlılığı olan bir çevre politikası istedi.

“Gerçekten istersek olur” diyen Erhürman, yasaların eksiksiz uygulanması, denetimlerin etkin yapılması, suçluların cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

 “Sağlıklı çevrede yaşamayı istemek hayalcilik mi? 5 Haziran’da isteyip ertesi gün seyirci kalmazsak değil! Sorunun da çözümün de parçası olduğumuzun farkındaysak değil. Ama çalışarak, üreterek isteyelim.    Samimiysek, gönülden istersek olur! Olur mu? Olur olur. O zaman hep birlikte isteyelim;

Bir çevre politikası isteyelim.. Süslü bir şey değil, hükümetler bir gecede değişirken, devamlılığı olan çevre kararları olsun yeter! İmara, tarıma, turizme, ulaştırmaya yön versin, katılımcı, şeffaf, yargıya açık olsun yeter!    Çevre Yasamızın eksiksiz uygulanabilmesi için tüzüklerinin hazırlanmasını, çevre yönetiminden sorumlu kurumların kapasitelerinin yetkin personel ve gerekli ekipmanla güçlendirilmesini isteyelim.

Çevre denetimlerinin etkin yapılmasını, suçluların cezalandırılmasını isteyelim. Her çocuğun çevre dersi almasını, eğitimin tüm topluma yayılmasını isteyelim. Katı atıklarımızın düzenli bertaraf edilmesini, vahşi depolama alanlarının rehabilitesini, su kaynaklarımızın korunmasını, atık sularımızın arıtılarak yeniden kullanılmasını isteyelim.

Yenilenebilir enerji kaynaklarımızın değerlendirilmesini, elektrik santrallerimizin baca gazı arıtma sistemi ile çalışmasını, kaliteli yakıt kullanımının devamlılığının sağlanmasını, iklim değişikliği stratejisinin hazırlanmasını isteyelim ..Yüzme suyu kalitesinin sağlandığı temiz denizlere girmek, yeşil alanların artırıldığı şehirlerde yaşamak isteyelim .. Biyolojik çeşitliliğin hayati öneminin fark edilmesini, ormanlarımızın, Özel Çevre Koruma bölgelerimizin korunmasını isteyelim .. Sadece bulunduğu bölgenin değil, belki de tüm Akdeniz’in en büyük kirliliği olan CMC Maden Atıkları için gerçek projelerin hayata geçmesini isteyelim. Tarım topraklarının korunmasını ve tüm çevre sorunlarına temel oluşturan plansız yapılaşmanın önüne geçilmesini isteyelim... Binlerce kez söyledik istedik bunları ve daha nicelerini... Yine isteyelim, sadece bugün değil, her gün isteyelim. En önemlisi samimiyetle isteyelim”