North Cyprus UK

Çevre Mühendisi Nilden Bektaş Erhürman, sosyal medya hesabından, Lefke'deki CMC alanının işletmecisi Port İsbi Cyprus Free Zone Marine&Logistic Service Ltd.'in sözleşmesinin Bakanlar Kurulu kararıyla feshedilmesini değerlendirdi.

Sözleşme feshinin doğru bir karar olduğunu ifade eden Erhürman, alanine rehabilitee edilmesi gerektiğini vurgulayarak “Güzel Lefke’ye bunu borçluyuz” dedi.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“CMC Maden atıklarının temizlenmesi ve serbest liman kurulması konusunda sözleşmesi bulunan firmanın sözleşmesinin fesih edilmesi yönünde bir karar alınmış olması doğru bir adımdır . Şimdi hatalardan ders çıkarma zamanı. Bu aşamada alanın rehabilitasyonu ve sonrasında yapılacak olan tüm ekonomik faaliyetler için Çevre Bakanlığı , Lefke Belediyesi, LAÜ, bölge halkı ve sivil toplum örgütlerinden oluşacak bir konsorsiyum kurulması ve atılacak adımların birlikte belirlenmesi en doğru adım olacaktır. Deniz, hava, toprak, su kirliliği başta olmak üzere , ekosistem parçalanması ve estetik bozulma gibi çevre sorunları yaratan , sadece Kıbrıs’ın değil muhtemelen Doğu Akdeniz’in bölgesinin en büyük kirliliğine sebep olan alanın artık rehabilite edilmesi son derece önemlidir . Güzel Lefke’ye bunu borçluyuz ..