DEV-İŞ’e bağlı Devrimci Genel-İş Sendikası’nın Büyükkonuk Belediyesi’nde çalışanların maaşları 4 aydır ödenmediği için başlattığı mücadelede Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’nun sorun çözmek yerine başvurduğu yollar tepki topluyor.

Sennaroğlu’nun eylemde olan Büyükkonuk Belediyesi çalışanlarının yaptığı işleri, eylemde olmayan çalışanlara yaptırmak için yine DEV-İŞ’te örgütlü Yeniboğaziçi çalışanlarından yardım istediği ve bu talebinin geri çevrildiği öğrenildi.

Eylemde olmayan bazı işçilerine Yeniboğaziçi çalışanlarından kurs aldırtmak isteyen ancak geri çevrilen Sennaroğlu’na Devrimci Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Naşit’ten de tepki geldi.

Naşit, Sennaroğlu’nu Yeniboğaziçi belediye çalışanlarını ‘rahatsız’ etmekle suçlayarak, “Keşke iş bırakma eylemini kırmak için uğraştığın kadar belediyenin sorunlarını çözmek için uğraşsaydın şimdiye epeyi yol kat etmiştik” ifadelerini kullandı.

Naşit’in açıklaması şöyle:

“Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğluna açık çağrımdır. Yeniboğaziçi Belediyesindeki emekçi arkadaşlarımızı rahat bırak. Onlar bizim mücadelemize saygı duyan onurlu arkadaşlarımızdır. 4 aydır ödenmeyen personelin mücadelesine saygı duyduklarından sana herhangi bir yardımda bulunmayacaklardır. Keşke iş bırakma eylemini kırmak için uğraştığın kadar belediyenin sorunlarını çözmek için uğraşsaydın şimdiye epeyi yol katetmiştik.”