North Cyprus UK

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Haber Kıbrıs’ta Hüseyin Ekmekçi’nin programında gündemi değerlendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokolü yorumlayan Erhürman, Maliye’nin her ay kontrol edilerek açığının tamamlanacağını ve bu şekilde 2020 sonuna kadar memur ödemesinde Maliye’nin rahatlayacağını ifade etti.

“Ancak esas desteklenmesi gereken reel sektördür” diyen Erhürman, bu protokolün reel sektöre bir faydası olmayacağını anlattı.

Reel sektörün ayakta duramaması halinde Maliye’nin gelirlerinin düzenli olarak düşeceğinin altını çizen Erhürman, Hükümetin ‘ben bilirim, ben yaparım’ anlayışı ile hareket ederek ülke geleceğini riske atma noktasına geldiğini belirtti.

“İnsanlarımızın Durumunu Kimse Görmezden Gelemez”

Öte yandan Erhürman, sabah saatlerinde televizyon programında kısıtlı olan bütçenin doğru yönetilmesi ile ilgili yaptığı uyarılara, programın hemen ardından sosyal medya hesabından da devam etti.

Erhürman, ülkede işsiz kalan, ‘ödeneksiz izne’ çıkarılan ve kısmı çalışarak kısmı ücret alan insanlar olduğunu vurgulayarak, devletin kaynaklarını doğru kullanarak bu durumdaki kişilere destek vermesi gerektiğini söyledi.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“İşsiz kalan insanlarımız var (işsizlik ödeneği 1500 TL'ye düştü). Kısmi çalışma statüsüne geçecek ve maaşları düşecek işçilerimiz var. Açılan iş yerlerinde "ödeneksiz izne" çıkarılan, dolayısıyla "izin" süresince maaş alamayacak olanlar var. Çalıştıkları iş yerlerinin kapanma riski dolayısıyla işsiz kalma endişesi yaşayanlar var.

İçinde bulunduğumuz durumu kötüye kullanan, yasaları ihlal eden işverenler varsa gereği yapılsın elbette. Dış ve iç borçlanmayla bir kaynak çıktı ortaya. Sorun işverenden kaynaklanmıyorsa devlet bu kaynağı doğru kullanarak destek versin. Bu insanlarımızın durumunu kimse görmezden gelemez...”