North Cyprus UK – Filiz Seyis

Kuzey Kıbrıs’ta sokağa çıkarken maske takmak yeniden yasal zorunluluk olurken, maske takmayanlar ‘yasal emirlere riayetsizlik’le suçlanarak mahkemeye sevk edilecek.

KKTC Polisi, dün yaptığı açıklama ile sokağa çıkarken maske takmanın yasal zorunluluk olduğunu, kurallara uymayanlar hakkında yürürlükteki mevzuat çerçevesinde cezai kovuşturma başlatılacağını duyurdu.

PARA CEZASI YOK; MAHKEME VAR…

North Cyprus UK’in Polis Basın Subaylığı’ndan elde ettiği bilgiye göre, sokağa maskesiz çıkanlara herhangi bir para cezası kesilmezken, Ceza Yasası’nın 137. Maddesi uyarında “Yasal Emirlere Riayetsizlik”ten dava okunacak.

İlgili Yasa’da ise Yasal Emirlere Riayetsizlik suçu işleyenlerin iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor.

Ceza Yasası’nın 137. Maddesi şöyle:

“Yasal Emirlere Riayetsizlik          

137. Herhangi bir mahkemenin o hususta gereğince yetkilendirilmiş bir görevlinin  veya herhangi bir kamu görevlisinin gereğince ısdar ettiği veya verdiği herhangi bir emir, müzekkere veya talimata riayet etmeyen herkes, hafif bir suç işlemiş olur ve bu tür bir riayetsizlik için açıkça başka herhangi bir ceza veya işlem tarzı öngörülmedikçe iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.”