Mine AVKIRAN NUR

 

Birçoğumuzun hayalleri vardır ancak her hayalimizi gerçekleştirmemiz mümkün olmaz. Ancak bir genç var ki, bir süre ötelemiş olsa da hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başardı. Çocukluğundan bu yana “Alice Harikalar Diyarında” masalıyla özdeşleşen Mesadet Uysal Gülamkadir, hayalleriyle cesaretini birleştirerek Alice Home Cake & Coffee’yi yarattı.

Lefkoşa’nın Hisarüstü bölgesinde 90 yıllık tarihi geçmişi bulunan binayı otantik bir şekilde dekore eden genç girişimci, tam da hayallerindeki gibi Alice Harikalar Diyarı konseptinde bir kafe yarattı.

Uyumlu renkler ve objeler nedeniyle oldukça şirin dekoru bulunan mekanın kurabiyeleri ve tasarım pastaları meşhur.

Alice Home’un genç işletmecisi, bu yola tek başına çıkmamış. Mesadet Uysal, eşi Çağlar Gülamkadir’in de cesaretlendirmesiyle önemli bir girişimcilik örneği sergiliyor.

 

İletişim sektöründen pastacılığa

Mesadet Uysal, Alice Home Cake & Coffee’nin nasıl hayat bulduğunu North Cyprus UK’e anlattı.

Yeşilyurt’ta doğup büyüdükten sonra iletişim alanında kendini geliştirmek isteyen Uysal, Yakın Doğu Üniversitesi’nde Radyo-Tv-Sinema üzerine eğitim almış ve ardından 4 yıl boyunca radyoculuk ve sunuculuk yapmış. Ancak iletişim sektöründeki esnek çalışma saatleri ve emeğin karşılığını alamamanın huzursuzluğuyla sektör değiştiren Mesadet Uysal, yaklaşık 9 yıl boyunca da bir GSM şirketinde çalışmış. İletişim sektöründe çalışmaya devam ederken mutfaktaki yeteneğinin farkında olan Mesadet Uysal, internet aracılığıyla gördüğü kurabiye kursuna gitmeye karar vermiş. Uysal, İstanbul’da aldığı kurs eğitimleri sonrası yakın çevresine sipariş üzerine kurabiyeler yapmış. Kurabiyelerin lezzeti çok beğenilmiş ki bunun ardından geleceğin pastacısına siparişler gelmeye başlamış. Mesadet Uysal, talepler üzerine bu alanda kendini geliştirmeye karar vererek çalıştığı GSM şirketinden ayrılma kararı almış. Kurabiye kursu sonrası tasarım pastalar yapmak için kurs gören Mesadet Uysal, bununla kalmayıp İtalya’da kahve ve yeme-içme üzerine eğitim görmüş. Uysal, İtalya’daki cafe ortamlarının cazibesine kapılarak yaklaşık bir yıl bu ortamlarda çalışarak kendini geliştirmiş.

 

Devlet desteği ve eşinin cesaretiyle güçlendi

Devletin genç girişimcilere yönelik programına başvurarak projesi başarılı bulunan Mesadet Uysal, küçük bir işletme açmak istese de eşinin cesaretlendirmesiyle şu an hizmet verdikleri binayı dekore etme kararı almış.

Şimdilerin popüler mekanına oldukça çok emek harcamış Mesadet-Çağlar Gülamkadir çifti. Kullanılmayacak halde devraldığı binayı 4 ay gibi bir sürede hayallerindeki gibi dekore eden Mesadet Uysal, çocukluk kahramanı Alice’in hikayesini de mekanına yansıtmış.

 

“Yumurtayla-unla konuşurum”

2016’da misafirlerine kapılarını açan Alice Home’da butik pastalar ön planda. Mükemmeliyetçiliği nedeniyle pastalarına çok emek verdiğini belirten Mesadet Uysal Gülamkadir, şık ve lezzetli pastaların yapımını şu sözlerle anlatıyor: “Tasarım bir pastayı ortaya çıkarmak 3 gün sürüyor. Cheesecake’i servise hazır etmek için de 1 günlük süre gerekiyor. Zahmet gerektiren pastaları hazırlarken 16 saat çalıştığım dahi oldu. Pasta ya da kurabiye yaparken çok mutlu oluyorum. Belki şaşıracaksınız ama kek kalıbımı-çırpma telimi benimser, yumurtayla-unla konuşurum. Onlara konuşunca ortaya çıkardığım pastalar-kurabiyelerin daha güzel olduğunu düşünüyorum.”

İşletmedeki pastaların tümü taze olarak servis ediliyor. Tazeliğe önem verdiklerini belirten genç girişimci, “Pasta ya da kekleri hazırlarken kimyasal madde kullanmıyoruz. Tıpkı annelerimiz nasıl pasta yapıyorsa bizler de aynı malzemeleri kullanıyoruz ve bu pastaları bizler de yiyoruz. Zaten bizlerin tüketmediği birşeyi müşterilerimize servis etmeyiz” diyor.

 

Cheescake ile Kremalı Mantarlı Tavuk favorilerden

Lefkoşa’nın alternatif mekanları arasındaki yerini alan işletmede tasarım pastaların yanı sıra Cheescake, Tramisu ve Böğürtlenli Haşhaşlı Kek favorilerden bir kaçı.

Pastalar ve kurabiyelerin yanı sıra tavuk yemekleri, makarna çeşitleri ve salatalar da mekandaki popüler yemekler.
Mesadet Uysal, Kremalı Mantarlı Tavuk ve Isabella’nın en çok talep edilen yemekler olduğunu belirtiyor.

Bir İtalyan markası olan Segafredo kahvenin kullanıldığı Alice Home’da ev yapımı limonatalar da en çok tüketilen içeceklerin başında geliyor. Alice Home’un üst katı, şömine başında kahvenizi yudumlayıp hoş vakit geçirebileceğiniz bir mekan. Alt katta ise, geniş bir bahçe bulunuyor. Üzeri kapalı bahçede kışın ısınmak için odun sobası da mevcut. Ayrıca serpme kahvaltı da, hafta sonu tercih edilen lezzetlerden.

Alice Home, 12 kişilik ekiple haftanın 7 günü 09.00-24.00 arası hizmet veriyor. Mekanda Cuma geceleri de canlı müzik mevcut. Akustik müzik eşliğinde meyveli sıcak şarabınızı yudumlamak mümkün.

Alice Home’da özel günlerde de hizmet verdiklerini belirten Mesadet Uysal, “150 kişiyi ağırlayabildiğimiz bahçemizde doğum günü partileri, baby shower gibi organizasyonların yanı sıra özel toplantılar da yapılıyor. Hatta geçtiğimiz yıl yaklaşık 300 kişilik kokteylli düğün 2-3 kez de nişan organizasyonuna ev sahipliği yaptık” diyor.

Alice Home’un hizmet verdiği Hisarüstü bölgesinde park sorunu yaşansa da, işletmenin 150 metre ötesinde Çetinkaya sahasının bir bölümü ücretsiz park yeri olarak kullanılabiliyor.

 

Lakabı “Alice” oldu

Mesadet Uysal, işlettiği mekana gelen misafirlerinden aldığı olumlu tepkileri de şu sözlerle anlatıyor:
“Her yaştan misafirlerimiz var. Misafirlerimizin çoğunluğu 20-30 yaş üzerinde. Çocuklu aileler de bahçemizin genişliği nedeniyle bizleri tercih ediyor. Yabancılar da mekanın farklı dekorunu merak edip geliyor. Hatta Kıbrıs’ın güneyine tatile gelen İsrailli bir çift, mekanımızın farklı dekorunu Facebook aracılığıyla görerek buraya gelmişti. Buna çok sevinmiştim. Sanırım mekanımızın enerjisinden dolayı müşterilerimiz mutlu ayrılıyor.”

Mesadet Uysal, misafirleriyle sohbetinde ilginç diyaloglar yaşadığını da belirtiyor ve ekliyor:
“Bazı yabancı misafirlerimiz, ismimin zor oluşundan dolayı bana ‘Alice’ diyor. Bazı misafirlerim de, ‘Alice siz misiniz?’ diye soruyor. Bunlar beni çok mutlu ediyor.”

 

Vazgeçmeyen bir gün kazanır

Girişim yapmaktan çekinenlere cesaret verici bir mesaj veren Mesadet Uysal,  “Alice Harikalar Diyarı’nda masalında yer alan Alice her zaman hayatımdaydı; onunla özdeşleştiğini düşünüyorum. Vazgeçmeyenin bir gün kazanacağı inancındayım. Yoktan var ettim, hayallerimi gerçekleştirdim. Bir hayalle pasta yaptım şimdi koskoca tarihi bir mekanı işletiyorum” ifadelerini kullanıyor.

‘Alice Home Cake & Coffee’, Facebook sayfası ve Instagram hesabından takip edilebiliyor. Ayrıca, 0548 851 04 04 numaralı telefonda da ‘Alice Home’un sipariş hattı.