BU KARAR SURİÇİ’Nİ DAHA DA HAREKETLENDİRECEK...

 

BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ARTER SURİÇİ ESNAFIYLA BİR TOPLANTI YAPTI LİMAN YOLUNUN AKŞAM SAATLERİNDE TRAFİĞE KAPATILMASI KONUŞULDU

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyenin suriçinde yapmayı planladığı düzenlemeyle ilgili suriçi esnafıyla bir toplantı yaparak görüşlerini aldı. Gazimağusa Belediyesi’nin işyerlerinin kaldırım kullanımlarıyla ilgili yaptığı tüzük çalışmasına bağlı olarak, suriçinde Liman Yolu ve Kışla Yolu’nun akşam 20:00 ile sabah 04:00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılması öngörülüyor. Yapılacak düzenlemeyle, işyerlerinin kamu alanlarındaki yerleşimleriyle ilgili eşit ve adaletli bir uygulamayla suriçindeki hareketliliğin artırılması hedefleniyor.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, yaptıkları çalışmalarla suriçine belli bir hareketlilik kazandırdıklarını,  bunun gözle görünür bir durumda olduğunu, acentelerin suriçine olan ilgisinin de sürekli artığını ifade ederek, sürekli tartışılan konulardan olan yolların araç trafiğine kapatılması konusuna esnafla istişare ederek karar vereceklerini, esnafın belediye ve esnaf arkadaşlarıyla karşı karşıya gelmemesi, el birliğiyle doğru karara varılması gerektiğini ifade etti. Arter, suriçinde yapmayı planladıkları çalışmaların kamuya ait yerlerin kullanımıyla ilgili olduğunu, kamu alanlarının kullanımında sınırsız bir özgürlük olmadığını ifade ederek, tüm esnafın kişisel değil suriçinin bütününü düşünüp karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Başkan Arter, belediye meclis kararıyla akşam 20:00 ile 04:00 saatleri arasında 2 yolu araç trafiğine kapatmayı düşündüklerini, belli bir saatten sonra araçların olmadığı güzergâhı insanların daha çok kullanabilmesini istediklerini, bu saatler dışında ise her esnafın kamu alanında eşit kullanım hakkına sahip olmasına ve yaya ulaşımının da gerektiği gibi olmasına önem verdiklerini söyledi.