Gazimağusa Belediyesi ile Telsim-Vodafone işbirliğinde Gazimağusa’nın Baykal Bölgesi’nde Kent Parkı noktasına Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu kondu. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Telsim-Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ın ilk pet şişeleri attığı Sokak Hayvanlarını Doyuran Geri Dönüşüm Kutusu hem çevre bilincinin geliştirilmesi hem de sokak hayvanlarının beslenmesi açısından iki önemli amaca hizmet edecek. Gazimağusa Belediyesi inşa ettiği Hayvan Barınağı’nın geçici kısmında kentten toplanan 220 köpeği barındırmaya devam ediyor. Tam teşekküllü olarak hizmete girecek Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi doğal yaşam alanları 450, rehabilitasyon bölümü 96 hayvan kapasitesine sahip olacak.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, aynı şehirde yaşadıkları hayvanları da düşünerek Telsim-Vodafone ile işbirliğinde sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutusunun Telsim-Vodafone tarafından kente hediye edildiğini, geri dönüşüm kutusunun hem çevrenin temiz tutulması hem de hayvanların beslenmesi için güzel bir hizmet olduğunu ifade etti. Arter, Telsim-Vodafone ile sürekli istişare halinde olduklarını, çevre adına geri dönüşümü sağlayacak sistemin aynı zamanda sokak hayvanlarına su ve yem sağlayacağını, bundan sonraki çalışmalarında da aynı hassasiyetin devam edeceğini söyledi.  Gazimağusa Belediyesi tarafından yapımı önümüzdeki ay tamamlanacak olan Hayvan Barınağı’nın geçici kısmında 220 adet köpeği barındırdıklarını, belediyenin sorumluluğunda olacak geri dönüşüm kutusundaki çöplerin düzenli olarak alınacağını ve düzenli yemek takviyesi yapacaklarını ifade ederek, Telsim-Vodafon’a teşekkür etti.

 

Telsim-Vodafone Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, Gazimağusa Belediyesi ile Gazimağusa’daki hayvan severleri ve çevrecileri keyiflendirecek ortak çalışma yaptıklarını, sokak hayvanlarını doyuran geri dönüşüm kutusunun gençlere ve halka çevre bilinci aşılayacak ve sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılayacak bir model olduğunu söyledi. Kuytuya atılacak plastik şişe ve tenekelerin geri dönüşüm olacağını ve hayvanlara yem ve su sağlanacağını ifade eden Tanpınar, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’ e gösterdiği duyarlılık ve işbirliği için teşekkür ederek, çalışmaları daha farklı boyutlarda geliştirerek devam edeceklerini söyledi.