Mağusa'da köpeğe cinsel saldırıda bulunduğu anların kamera kayıtlarına yansıması üzerine dün tespit edilerek tutuklanan 71 yaşındaki İsmail Çelik mahkemeye çıkartıldı.

"Hayvanla cinsi münasebette bulunma" "Namusa ve ahlaka aykırı harekette bulunma" ve "Uygunsuz tavır ve harekette bulunma" suçlamaları ile hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanması nedeni ile zanlı Çelik tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Polis mahkemede zanlının gönüllü ifade vererek hakkındaki suçu ve davasını kabul ettiğini açıkladı.

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Fırat Kızıltunçlar, zanlı aleyhine getirilen davaların toplumda infiale neden olduğunu ancak davaların Ağır Ceza Mahkemesi kapsamında olmadığını ve konu suçlar için 3 yıla kadar hapislik cezası öngörüldüğünü kaydederek zanlı için üst ceza sınırına uygun teminat talebinde bulundu.

Mahkeme de söz konusu suçun toplumda infial yarattığını kaydederek zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak seyahat belgelerine el konulması, 6 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı 2 kefilin 75'er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün ispatı vücutta bulunması koşulu ile serbest bırakılmasına emir verdi.

Mahkemede söz alan zanlı "sarhoştum galiba" diyerek kendini savundu. 30 yıldan beri ülkede olduğunu söyleyen zanlı Çelik, hiçbir suçu olmadığını ancak işlediği suçu kabul ettiğini beyan etti.

Haber ve fotoğraf: Kıbrıs Postası