Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında turizmle ilgili  planlama, tanıtma, teknik destek, eğitim ve diğer konularda işbirliğinin geliştirilmesi hedefiyle eylem planı imzalandı.

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın imza attığı metinde,  Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  dış ülkelerde çalıştığı halkla ilişkiler şirketlerinden KKTC’nin de ayni şartlarda hizmet alması için çalışma başlatılması ve turizm fuarlarında teknik destek verilmesi de öngörülüyor.

 

Eylem Planında, İngiltere ve Körfez ülkelerinden Azerbaycan ve İran pazarlarına yönelik tanıtım çalışmalarına teknik destek  sunulacağı belirtiliyor.

 

Ülkesel fiziki plan ve özel turizm bölgelerinin oluşturulması, tarihi ve kültürel mirasın korunması için yapılacak çalışmalar yönünde teknik destek verileceği belirtilen eylem planında, eğitim alanında da teknik destekler öngörülüyor.

 

AVCI

 

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndaki imza töreninin ardından basına konuşan TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdiğini,  bu geleneğin KKTC ile Türkiye arasındaki kopmaz bağların göstergesi olduğunu söyledi.

 

Eylem planının iki ülke arasında turizm alanında var olan ilişkileri daha da ileriye götüreceğine inandığını belirten Avcı, “Türkiye  ile Kuzey Kıbrıs’ın hem ayrı ayrı, hem de birlikte iyi bir turizm potansiyeli var. Gerek TC, gerek KKTC’nin bu potansiyeli bu güne kadar hak ettiği ölçekte değerlendirebildiği söylenemez” dedi.

 

Tanıtım konusunda yapılacak çok iş bulunduğunu belirten Avcı, “Hem Türkiye hem de KKTC’nin kültürel ve doğal zenginliklerini dünyaya tanıtmak için yapılacak çok iş var. Bunu birlikte daha iyi yapabiliriz” diye konuştu.

 

Avcı, yurt dışında yaşayan Türklere  ve Kıbrıslılara, Ramazan bayramını KKTC ve Türkiye’de geçirme çağrısında da bulundu.

 

ATAOĞLU

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Eylem Planı altında Türkiye’de 10 ilde, ardından Almanya ve İngiltere’de tanıtım festivali düzenleneceğini, Türkiye’deki festivallerin sadece turizm tanıtım festivali olarak düzenlenmeyeceğini, yüksek öğretimden üretime ve kültüre kadar pek çok sektörde tanıtım fırsatı yakalanacağını söyledi.

 

Ataoğlu, “Amaç, Kuzey Kıbrıs’taki turizmin hareketlenmesini sağlamaktır” dedi.

 

Görüşmelerinde Avcı’nın, Bursa ve Eskişehir’den Ercan’a uçuşlar başlatılacağını söylediğini ifade eden Ataoğlu, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduğundan  hiç şüphe duymadıklarını söyledi.

 

Ataoğlu, işbirliği protokollerinin Türkiye ile her yıl imzalandığını, ancak bunun 10 ili kapsaması nedeniyle farklı olduğunu söyledi.