“Özentim neredendir diye soracaksınız. Kovboyların yaşam şeklinden etkilendim. Doğada kamp yapmaları, doğayla iç içe yaşamaları, taşla, toprakla, soğukla, çamurla ilgilenmeleri dikkatimi çekti… Kovboyların da doğanın bir parçası olduklarını hissettim…”

“Yapay yaşam biçimlerinden sıkılmış vaziyetteyim. Genel olarak insanlara güvenmiyorum. Yaptığım şeyin kendi ellerimden kendi gözlerimden geçmesini isterim. Başka ele ve göze artık tahammülüm yok. Bu şekilde düşünmem de geçmiş yıllarda edindiğim tecrübelerden.”

Misli Kadıoğlu

'Kovboy' lakabıyla bilinen Hasan Kultaş ilginç yaşamı ve eski Amerikan kovboy filmlerini andıran giyim şekliyle dikkat çekiyor. Lefkoşa Marmara Bölgesi’nde bir apartman dairesi olan evini adeta kovboy evine çeviren Hasan Kultaş, BRT’de yayınlanan “Kovboyun Mutfağı” adı altında yemek programının sunuculuğunu yapıyor.
Program çekimleri de Kovboy Hasan’ın evinde, bu otantik ortamda gerçekleştiriliyor. Sıcakkanlılığı, samimi tavırları ile dikkat çeken “Doğma büyüme Kıbrıslıyım” diyecek kadar ülkesini seven, esasında inşaat işiyle uğraşan Kovboy Hasan’ın en sevdiği hobisi yemek pişirmek ve onun değimiyle “Gerçek dostlarına” sunmak…

“Kovboyların yaşam şeklinden ve karakterinden etkilendim”

Eski ve tahta eşyalar, taş kaplamalarla süslenmiş evinde büyük keyif aldığını anlatan Kovboy Hasan, en keyif aldığı hobilerinden bir tanesinin de taşa ve tahtaya dokunmak olduğunu anlatıyor bizlere. “Taş ve tahtayla iç içe olmak ve onlara dokunmak… Evimde ve bahçemde dizayn yapmaktan keyif alıyorum” diyen Kovboy Hasan, kovboyların yaşam şeklinden ve karakter yapılarından etkilenerek sürdürdüğü yaşamında kendini daha mutlu hissediyor.
“Özentim neredendir diye soracaksınız. Kovboyların yaşam şeklinden etkilendim. Doğada kamp yapmaları, doğayla iç içe yaşamaları, taşla, toprakla, soğukla, çamurla ilgilenmeleri dikkatimi çekti… Kovboyların da doğanın bir parçası olduklarını hissettim…” diyerek, neden bu yaşam şeklini seçtiğinin de özetini yapıyor bizlere.

“Teknoloji bizi de etkiledi”

Her ne kadar da kovboylara fazlasıyla özenmiş olsa da sorumlulukları olduğunu anlatan Kovboy Hasan, şehrin içerisinde yaşamak zorunda kaldığından söz ediyor. Son hayalinin de tam anlamıyla kovboyların yaşam hanelerini oluşturup orada yaşamak olduğundan bahsediyor ve şöyle diyor: 
“Teknoloji insan yaşamını etkilediği gibi bizi de etkilemiştir. Ekonomik nedenlerden dolayı özentimi kısıtlı bir şekilde gerçekleştirebiliyorum. Belki hayallerimi sorumluluklarımı tamamladıktan sonra şehirden uzaklaşarak bir kulübeye taşınarak gerçekleştirebilirim. Kovboyluk özgürlük demektir. Ancak sorumluluklardan kaçmak demek değildir.”

“Önce kendim tasarlayıp ilk kez yaparım…”

Kovboy Hasan’la yemek programı hakkında da konuşuyoruz. BRT’de her cumartesi saat 10:00 da Salı günü ise 14:30 da tekrarı yayınlanan Kovboy’un Mutfağı isimli programında özgürce yemekler yaptığını anlatıyor Kovboy Hasan. “Yapacağım yemeği kendim tasarlayıp ilk kez yaparım. Farklı bir şekilde yapar ve sunarım.” diyor. Öte yandan, yemek konusunda en büyük sıkıntısının da ülkede gıda güvenliğinin olmaması olduğunu dile getiriyor, yaptığı yemeklerde de bu nedenle içinin rahat olmadığını söyleyerek endişelerini belirtiyor.

“Yapay yaşam biçimlerinden sıkılmış vaziyetteyim”

Biraz yaşamdan biraz insanlardan konuşuyoruz Hasan Kultaş’la onun tecrübelerini dinliyor, hayata bakışı hakkında bilgi ediniyoruz. Kovboy Hasan şöyle diyor:

“Yapay yaşam biçimlerinden sıkılmış vaziyetteyim. Genel olarak insanlara güvenmiyorum. Yaptığım şeyin kendi ellerimden kendi gözlerimden geçmesini isterim. Başka ele ve göze artık tahammülüm yok. Bu şekilde düşünmem de geçmiş yıllarda edindiğim tecrübelerden.”