Gazimağusa Belediyesi’nin yaptığı dev yatırımla, terminal bölgesinde her Perşembe kurulan pazar, modern bir yapıya kavuştu.

Yenilenen yapısıyla, Kıbrıs’ın en büyük pazar yeri haline gelen Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri’ne vatandaşların var olan ilgisi daha da arttı.

Yeni pazar yerine, yerli halkın yanı sıra turistler de büyük ilgi gösteriyor. Pazara gelen turistler, ülkenin dört bir yanında üretilen ürünleri tatma fırsatı yakalıyor. Kıbrıs kültürünü tanıma fırsatı bulan turistler, buradaki tezgâhlardan alışveriş yapmaktan büyük keyif alıyor.

Ülkenin önemli bir ticaret noktası haline gelen pazarda, bir evin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek yiyecek ve giyecek var.

En çok Kıbrıs ürünleri satılıyor  

Her türlü ürünün, en tazesi ve en lezizinin satışa sunulduğu pazarda, en çok Kıbrıs’a özgü ürünler ilgi görüyor.

Markette zor bulunan bu tür ürünler, pazarda, birçok çeşidiyle tüketiciye sunuluyor.

Pazarı tıklım tıklım dolduran tüketiciler, tezgahları süsleyen köy hellimi, nor, pekmez, tarhana, yoğurt, çörek, zeytin, kaymak yağı ve tereyağı gibi ürünleri satın almak için adeta sıraya giriyor.

Pazarda paket hellim 22 TL’den satılırken, koyun ve keçi karışımından üretilen hellimin kilosu 30 TL’den alıcı buluyor.

Nor 10 zeytin yağı 20, pekmez 15,tarhana da 25 TL’den satılıyor.

270 satış noktası var

Ağustos 2016’da yapımına başlanan Pazar projesi kısa bir süre önce hizmete girdi. Örnek proje, toplam 6 bin 150 metre karelik kapalı alana sahip. Büyük bir park yerine sahip pazar yeri, 4 milyon TL’ye mal oldu. Bu maliyetinin yarısı belediyenin öz kaynaklarından,  diğer yarısı da TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi tarafından karşılandı.

Pazar yeri, ayrıca, yaz ve kış mevsiminde, özel organizasyonlar, konserler ve mitingler için de kullanılmaya uygun.

Uluslararası standartlara sahip, 9 giriş kapısına sahip pazar yeri, toplam 270 satış noktasına sahip. Bu noktaların 38’i 16, 232’si de 12 metrekarelik bir alana sahip.