Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), son devre tüketim ederi hariç 469 TL’nin üzerinde borcu olan ya da taksitlerini ödemede geri kalan abonelerinin elektriklerinin otomatik olarak bilgisayarla kesileceğini açıkladı.

 

Kıb-Tek’in sürdürdüğü proje çerçevesinde, tüketicilere ait hesapların takibi ve borçlu tüketicilerin elektrik akımlarının kesilmesi ve yeniden bağlanması işlemlerinin artık Otomatik Sayaç Yönetim Sistemi (AMM)  tarafından otomatik olarak gerçekleştirileceği duyuruldu.

 

PROJEDE YENİ AŞAMA

 

Kıb-Tek Müdürü Mehmet Salih Gürkan yaptığı yazılı açıklamada, tüm mekanik sayaçların, halk arasında akıllı sayaç olarak bilinen GSM haberleşmesi yolu ile uzaktan erişimli elektronik sayaçlarla değiştirilmesini ve Otomatik Sayaç Yönetim Sistemi (AMM) ile uzaktan yönetilmesini kapsayan projede yeni bir aşamaya gelindiğini bildirdi.

Halen değişimi devam eden mekanik sayaçların okunması, gerektiği hallerde elektrik akımının kesilmesi ve yeniden bağlanmasının, Kurum personelinin sayacın olduğu adrese gitmesini gerektirdiğinden iş gücü ve araç maliyetine neden olduğunu anlatan Gürkan, şu bilgileri verdi:

“Süren proje kapsamında değişimi gerçekleşen sayaçlar için de bakiye takibi ve gerekmesi halinde elektrik akımının kesilmesi ve yeniden bağlanması işlemi merkezden de olsa belli sayıda personel eli ile halihazırda gerçekleştirilmektedir.

 

Gelinen aşamada; tüketicilerimize ait hesapların takibi ve borçlu tüketicilerin elektrik akımlarının kesilmesi ve yeniden bağlanması işlemi artık Otomatik Sayaç Yönetim Sistemi (AMM)  tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir.

 

YENİDEN BAĞLAMA ÜCRETİ 89,32 TL

 

Kurum yasal mevzuatında yer alan borçtan dolayı elektrik akımının kesileceği kıstaslar, AMM sisteminde tanımlanmıştır. Tanımlanan kıstaslara göre; son devre tüketim ederi hariç, en düşük depozito ücreti olan 469 TL’nin üzerinde bakiyesi olan ya da taksit borcu olup iki taksit geriliği olan abonelerimizin elektrik akımları otomatik olarak kesilecek, 89,32 TL yeniden bağlama ücreti ile birlikte son devre tüketim ederi hariç borç miktarı 469 TL’nin altında kalacak şekilde ödeme yapılmasına müteakip sistem ilgili tüketicinin sayacını yeniden otomatik olarak bağlayacaktır.”

 

Kıb-Tek Müdürü Mehmet Salih Gürkan, uygulamanın kısa süre içerisinde başlayacağını ifade ederek tüketicilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.