Ülkemize 12 yıl önce İskoçya’dan gelen Jan Macghee isimli kadın, İskele ilçesindeki evinde 63 adet kedi besliyor. Tüm kedilerinin ismini teker teker de bilen Jan Macghee, bölgede yaşayanlar tarafından “Kedilerin annesi” olarak adlandırılıyor.

   Hayvan sever kadın, evinde topladığı bakıma muhtaç kedilerin masraflarını karşılayabilmek için her Pazar günü İskele Boğazı’nda 2’inci el eşya ve kendi yaptığı marmelatları satıyor.

  Jan Macghee’nin kedileri arasında araba çarpması sonucu bir bacağını kaybeden “Çiko” isimli kedisinin yanında, hasta olan kediler arasında gözü görmeyen ve kulağı duymayan kedilerin bakımları da kafeslerde özel olarak yapılıyor.

İnsanlar hayvanlara daha duyarlı olmalı

   Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan hayvan dostu Jan Macghee, 12 yıl önce İskoçya’dan ülkemize geldiğini dile getirdi.

   İskele’deki evinde 63 adet kedi beslediğini ifade eden Macghee, kedileri arasında bir ayağını kaybedenden tutun da gözü görmeyen ve kulakları duymayanlar dahi olduğunu aktardı.  Jan Macghee, hayvanları ve özellikle de kedileri çok sevdiğini söyledi.

   Jan Macghee, kedilerinin masrafını karşılamak için Pazar günleri İskele Boğazında ikinci el eşya ile marmelat yapıp sattığını kaydetti.

   İnsanların özellikle hasta ya da araba çarpan kedileri evine bıraktıklarını anlatan Macghee, yurt dışına giden arkadaşlarının da kedilerini kendisine bıraktıklarını, kendisinin de zevkle onlara baktığını bildirdi.

Jan Macghee, tüm hayvanları sevdiğini ancak kedilerin kendisinde farklı yerleri olduğunu işaret ederken, insanları hayvanlara karşı daha duyarlı olmaya çağırdı.

   Kedilere günde iki kere mama verdiğini söyleyen Macghee, düzenli olarak da veterinerin gelip hasta kedileri muayene ettiğini sözlerine ekledi.