“Kaplumbağalar Korumamız Altında” diyen Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti, yavru kaplumbağaların denize buluşacağı Alagadi’de özel bir etkinlik düzenliyor.



Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti işbirliğindeki “Kaplumbağalar Korumamız Altında” projesi kapsamında yavru kaplumbağalar Akdeniz’le buluşuyor.

Kıbrıs’ın en önemli zenginliği kaplumbağalar nesillerini sürdürme mücadelesinde yeni bir yolculuğa çıkarken, bu önemli tabiat olayına pek çok gönüllü şahitlik edecek.

15 Ağustos Salı günü saat 18.30’da başlayacak etkinliğe Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun yanı sıra Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Harun Maden, SOS çocuk köyünden çocuklar, çevre örgütleri ile kaplumbağa gönüllüleri ve Turkcell çalışanları da katılacak.

En yoğun dönem

Caretta Caretta ve Yeşil Kaplumbağalar için en önemli yumurtlama alanı olan Akdeniz sahilleri yavru kaplumbağalarla buluşacak. Kuzey Kıbrıs Turkcell, deniz kaplumbağalarının adamızı ziyareti açısından son 25 yılın en yoğun döneminin yaşandığı bu yıl da geçtiğimiz 17 yılda olduğu gibi çevre odağı kapsamında kaplumbağalara destek vermeye devam ediyor. Bu vesileyle düzenlenecek etkinlik 15 Ağustos Salı günü saat 18.30’da Alagadi sahilinde yer alacak.