Kıbrıs Vakıflar İdaresi bünyesinde kurulan, eğitim ve etkinlik gönüllülerinin çocuklar için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediği, yemek olanağı da sunan Arabahmet İyilik Evi, bugün, Başbakan Tufan Erhürman, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter’i ağırladı.

Başbakan Tufan Erhürman İyilik Evi'nde yaptığı açıklamada çocukluğunun bir kısmının Arabahmet’te geçtiğini belirterek, İyilik Evi’nin binasını da bahçesini de hatırladığını söyledi.
Erhürman, “Çok kötü durumdaki bir binadan ve çok kötü durumdaki bir bahçeden çocuklar için tabiri caizse bir cennet, bir vaha yaratıldı. Çocukların mutluluğu benim yüreğime de yansıdı. Yapmak istediğimiz şey tam da bu.

Umarım TC Büyükelçiliği, Evkaf, Başbakanlık Gençlik Dairesi’nin de işbirliğiyle bu yerleri hızla yaygınlaştıracağız. Burada çocuklar bilimle de, sanatla da sporla da uğraşacak. Biz gelecek nesiller için çok güzel tohumları el ve gönül birliği içinde atacağız” dedi.

Başbakan Erhürman, Etkinlik Ve Eğitim Koordinatörü Derviş Gökhan Zeybek başta olmak üzere bu işe emek verenlere teşekkür etti.